Jump to content

NFL: a csodaelkapást jegyző Edelman hosszabbított

2017. 06. 15. 16:12

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots két évvel meghosszabbította Julian Edelman szerződését.

A Super Bowlon a liga történetének egyik legszürreálisabb elkapását bemutató Edelman 2014-ben kötött szerződésének utolsó éve jött volna 2017-ben, és csupán 3 millió dollár jutott ebből a következő szezonra.

A 31 éves játékos a kétéves hosszabbítás révén a 2019-es idény végéig a csapat rendelkezésére áll, és 11 millió dollárért írt alá, ebből ötmillió az aláírási bónusz. Ha a teljesítményhez kötött elvárásokat teljesíti, akkor akár 15 milliót is kereshet a 2018-as és a 2019-es szezon során.

Julian Edelmant a 2009-es játékosbörze 7. körében választotta ki a Patriots, eleinte főleg a speciális csapatrészben, visszahordóként használták a korábbi irányítót, de kapott szerepet futóként, sőt, a védelemben is – szélső hátvédként és linebackerként is állt fel egy időben.

Wes Welker távozása után ő lett az együttes első számú elkapója, az előző négy idényben 3826 yardot szerzett, pedig összesen kilenc meccset hagyott ki sérülések miatt.

(Forrás: nemzetisport.hu)