Jump to content

Fantasy NFL: A Buccaneers elküldte a második körös kickerét

2017. 08. 13. 10:11

Tampába véget ért a Roberto Aguayo saga. A Buccaneers vezetősége tegnap hivatalosan is lemondott a fiatal kickeréről. A rúgót a tavalyi Draft második körében választotta ki a csapat és a kiválasztása után folyamatosan csak kritizálták a vezetők döntését.

A Buccaneers a tavalyi Draft 59. helyére tradelt fel a kickerért. A pickért a Kansas City Chiefsnek átadta a harmadik és negyedik körös választását. A végkifejlet ismeretében a Buccaneers tavalyi második, harmadik és negyedik körös Draft cetlije is a kukában végezte.

A kritikusoknak nem csak azzal volt baja, hogy kickert választottak hanem azzal is, hogy pont Aguayo-t. Sebastian Janikowski a Raiders elsőkörös pickje volt így nem számít egyedi esetnek a magas kicker pick.

Tavaly még abba kapaszkodhattak, hogy ha jól fog játszani akkor mindenki elismeri, hogy megérte a pick. Most már azonban tudjuk, hogy ez kicsit sem így történt.

A tavalyi alapszakaszban 31 kísérletből csak 22 mezőnygólt értékesített ami 71%-os pontosságot jelent. A leghosszabb mezőnygólját 43 yardról lőtte míg két extra pontot is elrontott. A végzetét az az idei első előszezon mérkőzés okozta amelyen két kísérletet is elrontott.

Aguayo nem csak a Draft pickekkel de a fizetési sapkában is nyomot hagy maga után. Idén 1.288 millió, jövőre 573 ezer, két év múlva pedig 286 ezer halott összeg marad utána.

(Forrás: sporthub.hu, espn.com)