Jump to content

A Patriots végül elküldte a védőfalemberét

2017. 08. 29. 21:08

Miután a New England Patriots nem talált trade partnert Kony Ealy-hez a játékos elküldése mellett döntöttek. A defensive end márciusban egy tradeel érkezett a Carolina Panthers csapatától de nem tudta megszokni az új állomáshelyét és az új környezetet.

Nem mondhatjuk, hogy a Patriots drágán szerezte volna meg a védőt ugyanis a Panthers egy harmadik körös Draft picket is hozzácsapott a védőhöz és ellenértékként megkapta a Pats második körös cetlijét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy csak 8 helyet csúszott hátra a Pats és kapott egy kezdőjátékost.

Az előző mondat utolsó része a cut miatt persze már értelmét vesztette. Rob Ninkovich visszavonulása után kimondva is Ealy-nek kellett volna pótolni a csapat korábbi kezdőjátékosát.

"Úgy gondolok erre, hogy ez egy olyan dolog ami nem működött vagy nem működhetett. Senkinek sem a hibája. Keményen dolgozott. Mind keményen dolgoztunk. Rengeteget tett de a végén úgy éreztük, hogy ez nem fog működni. Lehetőséget biztosítottuk a számára, hogy minél jobb lehetőséget teremtsen saját maga számára. Úgy gondolom, hogy megérdemelte. Megtett mindent amit kértünk tőle. Egyszerűen csak nem működött pedig mindannyian azt reméltük, hogy működni fog." - nyilatkozta Bill Belichick a védő elküldéséről.

A jelenleg 25 éves játékos Foxborough-i pályafutása a vártnál hamarabb véget ért de a következő napokban biztosan lecsap majd rá egy másik csapat. A DE eddigi hároméves pályafutása alatt 47 mérkőzésen, 76 tacklet, 14 sacket, 1 interceptiont és 6 kierőszakolt fumblet szerzett.

(Forrás: sporthub.hu)