Jump to content

NFL: őrült hajrát követően őrizte meg előnyét a Broncos

2017. 09. 12. 11:42

A Los Angeles Chargers nagy hajrát vágott ki, de a Denver Broncos rendkívüli nehézségek árán, az utolsó pillanatokban egy mezőnygólkísérlet blokkolásával (Shelby Harris) hárompontnyit megőrzött az előnyéből, így 24–21-es hazai győzelemmel kezdte a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) új szezonját. A kedd hajnalra virradóra lejátszott másik mérkőzésen a Minnesota Vikings Sam Bradford vezérletével (346 passzolt yard, három TD) 29–19-re győzött vendége, a New Orleans Saints ellen.

Nem sikerült fényesen Adrian Peterson (New Orleans) visszatérése Minnesotába, a Vikings könnyedén legyőzte a Saintset. A kiváló futó első kísérletre 9 yardot haladt, de a következő öt futásából is csak ennyi jött össze – ahogyan az egész csapat talajmunkája is akadozott.

Drew Brees eljutott ugyan 291 passzolt yardig, touchdownt viszont csak két perccel a meccs vége előtt ért el – 12–29-es állásnál. Poszttársa, Sam Bradford ellenben lehengerlően játszott, 32 passzkísérletéből 27 sikeres volt, 346 yardot és 3 TD-t szerzett belőle a Vikings. Kiemelendő még az újonc futó Dalvin Cook (22 futás, 127 yard), s két elkapó, Adam Thielen (157 yard) és Stefon Diggs (93 yard, 2 TD) is.

A negyedik negyedig úgy tűnt, a Broncos gond nélkül gyűjti be az első sikerét, Trevor Siemian két passzolt és egy futott TD-t jegyzett, csapata pedig 24–7-re vezetett a Chargers ellen. Igen ám, de a záró felvonásban kétszer is előlépett a Los Angelesbe költöző csapat védelme, a két labdaszerzést pedig Philip Rivers két TD-passza követte, egycsapásra szorossá vált a csata (24–21). 

Az éledező Broncos egy büntetésnek is köszönhetően egy játékból eljutott a Chargers 16 yardosáig, de két sack miatt összesen 19 yardot bukott két kísérlet alatt, az 50 yardos mezőnygólkísérlet pedig kimaradt, így a Los Angelesnek egy mezőnygól elég lett volna a hosszabbításhoz. Elsőre hamar megállt a támadás, ám két perccel a vége előtt újra a vendégeké lett a labda, és Riversék eljutottak a Denver 26 yardosáig, ahonnan a dél-koreai születésű Younghoe Koo elsőre belőtte ugyan a labdát, az időkérést követő ismétlését azonban már blokkolták (24–21).

(Forrás: nemzetisport.hu)