Jump to content

NFL: sikeres debütálás – az újonc villanásával javított a Texans

2017. 09. 16. 11:38

A Houston Texans 13–9-re legyőzte a Cincinnati Bengals csapatát a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2. fordulójának nyitó mérkőzésén.

A Houstonban most lépett pályára először kezdőként Deshaun Watson, akit a vezetőség az első körben választott ki a 2017-es drafton – a Texansnál eredetileg Tom Savage volt az első számú irányító, ám ő annyira siralmas teljesítményt nyújtott a Jacksonville ellen az első fordulóban, hogy Bill O'Brien vezetőedző inkább lecserélte a tapasztalatlan Watsonra.

Azt nem mondhatni, hogy az újonc remekelt volna, ám ami fontos, vigyázott a labdára, nem adta el, a biztos passzokat dobta csak meg, egy játéktól eltekintve nem vállalta túl magát. Az említett jelenetsor viszont olyan is lett!

A második negyed végén, egy harmadik és hosszúnál Watson passzolás helyett hirtelen megiramodott, és úgy átszlalomozott a Bengals védői között, hogy azt még az NFL legjobb futói is megirigyelhetnék – a fiatal tehetség 49 yardot rohant előre, meg sem állt az ellenfél végzónájáig.

10–6-os félidei állás után a második és a harmadik negyedben nagyszerűen teljesítetek a védelmek, ennek eredménye, hogy a két csapat csupán egy-egy mezőnygólt tudott szerezni a harminc perc alatt. Noha a Cincinnati a mérkőzés végén még támadhatott a fordítást jelentő touchdownért, Andy Dalton nem tudott élni a lehetőséggel.

A Texans így végül 13–9-re legyőzte a Bengalst, Deshaun Watson pedig elmondhatja magáról, hogy sikerrel teljesítette NFL-pályafutása első összecsapását, amin kezdőként megkapta a lehetőséget.

(Forrás: nemzetisport.hu)