Jump to content

Kanasas City az AFC királya

2017. 09. 25. 11:56

Csoport rangadón fogadta az eddig nyeretlen Los Angeles Chargers a veretlen Kansas City Chiefs-t a StubHub Centerben. LA kék-fehér egylete eddig lejátszott mindkét meccsét az utolsó pillanatokban veszítette el, így a hazai szurkolók joggal reménykedtek abban, hogy a Chiefs ellen végre megtörik a 2017-es átok, és Philip Riversék megszerzik az első győzelmüket az angyalok városában.

Ahogy mondani szokás a remény hal meg utoljára. A Chargers ugyanis nagyon gyorsan jelezte a kilátogatóknak, hogy nem ezen a szép napos szeptemberi vasárnapon lesz meg a szezon első sikere. Ebben hatalmas szerepe volt a veterán Riversnek, aki az első negyedben kétszer is eladta a labdát, amit a KC támadói ki is használtak. Előbb Terrance Mitchell halászt le a 17-es átadását, ami után négy játékkal Alex Smith találta meg Tyreke Hillt egy 30 yardossal. A következő LA támadásban Rivers újra mellé dobott, és Antonio Gates helyett a védő Marcus Petershez passzolt. A Chiefs köszönte szépen az ajándékot, és újfent négy play-jel később egy Smith-Albert Wilson hatyardos játék után máris 14-0- volt az állás.

A Chargers játékosait azonban nem fogat meg a gyorsan bekapott két TD, és a következő támadásuk végén az első negyed vége előtt faragtak a hátrányukból. Egy szépen összerakott öt és fél percen át tartó, kilenc játékból álló drive végén Melvin Gordon futott be tizenegyről, és már is csak hét pont volt a KC előnye.

A második tizenöt percben kicsit lenyugodtak a felek, ám Rivers azért nem állta meg, hogy harmadszor is eladja a labdát, ezúttal is Mitchell volt a szerencsés védő, ami után Cairo Santos 34 yardos field goaljával 17-7-re módosult az állás. Az LA szünet előtt még megpróbált válaszolni, ami  végül Younhoe Koo 29-ről bevert hárompontosával meg is valósult. Ám, mint később kiderült, ezzel Anthony Lynn tanítványai el is lőtték minden puskaporukat.

A második félidőben a védelmek vették át a főszerepet, aminek következtében a szurkolók sorozatban kilenc (!) puntot láthattak. Majd két perccel a vége előtt, aztán megtört a jég, és történelmi pillanatnak lehettek tanúi az addig kitartó nézők. Ezen meccs sem maradhatott Kareem Hunt varázslat nélkül. Az újonc futó ezúttal egy 69 yardos sprint után volt eredményes.

(Forrás: sporthub.hu, nfl.com)