Jump to content

Fantasy NFL: A Szentek meglepően simán legyőzték a Pantherst

2017. 09. 26. 20:46

A Carolina Panthers védelme nem tudta kordában tartani Drew Brees-t és a New Orleans Saints csapatát a szezon első NFC South csatájában és 34-13-as vereséget szenvedtek.

A Carolina jól kezdett. Úgy tűnt, hogy a Panthers offense végre összeállt. A running back Jonathan Stewart és Christian McCaffrey vitte a hátán a csapatot, összesen 57 yardot szereztek a Panthers 61 yardjából. Annak ellenére azonban, hogy játékonként négy yardot meghaladó átlagot értek el, a drive mezőnygóllal ért véget, miután Newton-t sack-elték a harmadik down-os játéknál a red zone-ban.

"Amikor két mezőnygólt rúgsz egy olyan védelem ellen, amely már az elején problémákkal küzd, az egy kis lendületet ad nekik." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "De ha te fogadod a labdát az elején, mert ők ezt választották és pontot szerzel, az egy nagyon erős dolog lehet az offense számára. Volt egy esélyünk, hogy csapatként csináljunk valamit és nem tettük meg."

Minden a Saints csapatáról szólt innentől kezdve. A New Orleans 75 yardot ért el az első labdabirtoklásban. A running back Adrian Peterson és Mark Ingram, valamint az elkapó Tommylee Lewis hat játék során 25 yardot szerzett, megalapozva a passzjátékot Brees számára. Az irányító és az elkapó Michael Thomas öt játékból ötven yardot szerzett, a végén egy 5 yardos slant játékkal a touchdown is meglett.

"A legnagyobb dolog az elején az volt, hogy szerintem nem gyakoroltunk elég nagy nyomást az irányítóra." mondta Rivera. "Azt hiszem, ezért is voltak sikerei."

A TD azt jelentette, hogy a Panthers a szezon során először került hátrányba, ez volt az első touchdown, amit az a védelem engedett, amely az ellenfeleit hat pontom tartotta az 1. és a 2. héten.

Miután a Panthers (1-2) 7-6-ra felzárkózott egy 48 yardos Graham Gano mezőnygóllal, a linebacker P.J. Williams interception-t szerzett Cam Newton passzából. A New Orleans a red zone-ból támadhatott és csak négy játékra volt szükségük ahhoz, hogy be tudják fejezni a támadást. Brees megtalálta Thomas-t 3rd&8-nál , mielőtt egy 11 yardos TD passzt adott az elkapó Brandon Coleman-nek.

A New Orleans tovább növelte az előnyét a második félidő elején. Brees két mély labdát is kiosztott a nyolc játékból álló, 75 yardos drive során - először a tight end Coby Fleener-nek egy 21 yardos, majd a korábbi Panthers elkapó Ted Ginn-nek egy 40 yardos TD passzt. Ekkor a Saints már 24-6-ra vezetett az NFC South-beli riválisa ellen.

A Carolina majdnem a harmadik negyed végén reagált. A Panthers a gólvonal közeléből kezdte a drive-ot, de Newton a meccs legjobb, passzokból álló támadását hozta össze. Az elkapó Devin Funchess 19 yardos elkapása egy kis levegőhöz juttatta a Carolina csapatát. Miután McCaffrey két yardot futott, Newton egy 37 yardos passzt adott a bal oldalon a running back-nek. Funchess összehozott egy 21 yardos elkapást, mielőtt McCaffrey megcsinált egy 11 yardos elkapást középen, Newtont pedig egy három yardos futással le tudta zárni a drive-ot. Ez volt a szezon során az első futott TD-je és hét negyed alatt az első touchdown a Panthers számára.

"Mert kihagytuk a lehetőségeket, egészen őszintén szólva." mondta Rivera a touchdown-ok hiányáról. "Ez olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Volt néhány elhibázott dobásunk, hiányzott néhány blokk. Nincs ebben semmi titok. Minden alkalommal látjuk ezt, amikor megnézzük a videókat. Ki kell javítanunk ezeket a dolgokat."

Egy későbbi pontszerzés után felderengett a comeback lehetősége, de Newton két, negyedik negyedbeli interception-je eloszlatta a Carolina reményeit.

"Nem játszottunk Panthers football-t." -mondta Funchess. "Holnap majd átbeszéljük, kijavítunk mindent, amit ki kell javítanunk és úgy jövünk vissza szerdán, hogy készen állunk."

(Forrás: sporthub.hu)