Jump to content

A vártnál szorosabb mérkőzésen de végül összejött a Panthers playoff szereplése

2017. 12. 27. 10:42

A Carolina Panthers öt év alatt negyedik alkalommal jutott be az NFC rájátszásba az NFC South rivális Tampa Bay 22-19-es legyőzésével a Bank of America Stadium-ban.

"Ez az egyik olyan dolog, amiről a szezon elején beszélsz; szeretnél januárban játszani, az év végén." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Ezt már ki lehet pipálni."

Annak ellenére, hogy a meccs nagy részében problémát okozott a labda mozgatása, három perccel a vége előtt az irányító Cam Newton győzelemre vezette a Pantherst, 2015 óta ez volt az első győzelem, amikor három negyed után még hátrányban voltak.

"Tudtuk, mire vagyunk képesek." mondta Newton. "Csak el kellett kapni a ritmust és megtalálni a módját, hogy megnyerjük a meccset. Nem engedték meg, hogy ezt csináljuk és erről szólt ez az egész. Meg kellett találni a módját. A végén sikerült."

Carolina a saját 41 yardos vonalán kapta meg a labdát, miután a Buccaneers rúgója, Patrick Murray kihagyott egy 51 yardos mezőnygólt. Newton a drive elején az elkapó Brenton Bersinnek adott egy 23 yardos passzt, majd az elkapó Kaelin Clay csinált meg egy 13 yardos elkapást - akinek ez volt az első elkapása ezen a napon.

Később a tight end Greg Olsen elkapásával a Panthers az 5 yardos vonalig jutott de a tight end nem tudta megszerezni a first downt, így negyedik kísérlet következett. A Tampa negyedik offside-ja után a Carolina közelebb került a first downhoz, a running back Jonathan Stewartnak alig néhány centit kellett szereznie, amivel meg is lett a first down a 2 yardos vonalon 38 másodperccel a meccs vége előtt.

Newton a következő snap során elejtette a labdát, de javította a hibáját és az end zone-ba verekedte magát, megszerezve a meccset eldöntő TD-t - ez volt a Carolina egyetlen offensive TD-je a meccsen.

"A két yardos vonalon volt? Őrület." mondta Newton, miután megünnepelte fia, Chosen második születésnapját a touchdown során. "Szinte lemondtam róla. A meglepetés ereje."

A Buccaneersnek esélye volt a válaszra 35 másodperccel a meccs vége előtt, de a defensive tackle Kawann Short sack-elte a Buccaneers irányító Jameis Winstont és kierőszakolt egy fumble-t. A defensive end Julius Peppers szerezte meg a labdát, ami után következhetett a térdelés.

"Csúnya győzelem volt." mondta Short. "Tudtuk, hogy el kell végezni a feladatunkat. A nap végén ez sikerült is."

(Forrás: sporthub.hu)