Jump to content

Patrick Mahomes kezd a Broncos ellen

2017. 12. 30. 21:27

Egészen az utolsó fordulóig kellett várniuk de a Kansas City Chiefs szurkolói megkapják azt amiről már hetek óta beszélnek. Ma bejelentették, hogy a hétvégi Denver Broncos elleni mérkőzésen Patrick Mahomes lesz a csapat kezdőirányítója.

Andy Reid vezetőedző a héten az első csapattal edzette a fiatal irányítót és igazából nem lehet sok probléma a játékos bevetéséből. A Chiefs már biztosan csoportelsőként zár és a jövőre nézve nem baj ha tétmérkőzésen is megfigyelhetik, hogy mire képes a játékosuk.

A csapat teljesítménye igencsak hullámzott a szezon során és ugyanez elmondható Alex Smith teljesítményéről is. A szezont 5-0-val kezdték és Smith olyan jól játszott, hogy az MVP cím egyik fő esélyeseként emlegették. Ezt követően azonban jöttek a vereségek, Smith teljesítménye visszaesett és a szurkolók már Mahomes-t akarták a center mögött látni.

Mahomes most fog bemutatkozni tétmérkőzésen az NFL-ben, eddig csak 4 előszezon találkozón kapott lehetőséget. 54 passzkísérletéből 34 sikeres volt, 390 yardot és 4 touchdownt passzolt és nem adta el a labdát. Emellett 44 futott yardot szerzett.

Érdemes lesz figyelni az összecsapásra még akkor is ha igazából tét nélküli találkozóról beszélünk. Smith játékát a labdabiztosság és a rövid passzok határozzák meg míg Mahomes a hosszú és bevállalós játékokról híresült el az egyetemen. Érdekes lesz látni, hogy Matt Nagy offensive koordinátor hogyan hívja majd a játékokat Mahomes-nak.

(Forrás: sporthub.hu)