Jump to content

A Broncos megpróbálja eltradelni az egyik legjobb cornerbackjét

2018. 01. 30. 22:24

Minden jel arra mutat, hogy Aqib Talib a következő szezonban már nem a Denver Broncos játékosa lesz. Már a szezon végén is pletykáltak Talib távozásával és a hírek szerint a csapat vezetősége az offseasonban megpróbálja majd eltradelni a cornerbackjét.

Talib teljesítményében nem sok kivetni valót találhatnak a csapat vezetői. A játéka ugyan egy kicsit megkopott de még így is a legjobb cornerbackek között rangsorolják. A Pro Football Focus az alapszakaszbeli teljesítménye alapján poszjának 15. legjobb játékosaként rangsorolta.

A legnagyobb problémát a játékos fizetése jelenti. Még két év hátravan a hatéves, 57 millió dolláros szerződéséből. A 31 éves védő az idei fizetési sapkából 12 millió, a 2018-as sapkából pedig 8 millió dollárt foglal el. A szerződés felépítése miatt trade vagy elküldés esetén azonban csak 1 millió dollár halott összeg marad utána.

A jelenleg érvényes szerződések alapján a Broncos 29,1 millió dollár szabad hellyel rendelkezik a 2018-as fizetési sapkában. Ennek a nagy részére szükségük lesz Kirk Cousins megszerzéséhez így nagyon jól jönne a Talib elcserélése/elküldése után felszabaduló 11 millió dollár.

Persze az jó kérdés, hogy melyik csapatnak érné meg a trade. Ha késői körös Draft picket is kérnének érte akkor is problémát jelent a fizetése. Valószínűbbnek tűnik, hogy a Broncos egy ideig megpróbálkozik a trade-el majd végül elküldi Talib-ot.

Ha megszereznék Cousins-t és elküldenék Talib-ot akkor a Draft ötödik helyén kihúzhatnák az évfolyam legjobb cornerback ígéretét. Emellett még hasznot is húzhatnak a magas pickből mert elcserélhetik egy irányítóproblémával küzdő csapattal. A Josh Jackson, Mike Hughes, Denzel Ward hármas valamelyike még elérhető lesz a 10. hely környékén is.

(Forrás: sporthub.hu)