Jump to content

Buccaneers FA forgatókönyv: Irányítók

2018. 01. 30. 22:31

Március 14-ig még van bő másfél hónap. Addig még lesz egy Super Bowl, egy egyetemi játékosfelmérő február 27. és március 5. között, valamint március 6-ig kell a csapatoknak a franchise és transition tag-eket kiosztani.

Bizonyára mindenkinek vannak elképzelései arról az NFL csapatok milyen lépéseket tesznek majd az FA piac alatt. Így természetesen nekem is. A Buccaneers számára az irányítók tekintetében egyetlen kérdés nyitott. Ki lesz a backup QB?

Jason Licht eddigi tevékenységét alapul véve inkább mondanám azt, hogy egy az NFL-ben már pályára lépő irányítót hoz Jameis Winston mögé. Ryan Fitzpatrick szerződése lejár és korántsem vagyok abban biztos, hogy marad. Ellenben ott van pl. a Dolphins, ahol a fizetési sapka tekintetében nem állnak túl jól. Vagyis nem biztos, hogy egy második számú irányító megtartása a prioritás. Ezért Matt Moore elérhető lesz és ez talán a Bucs és Jason Licht érdeklődését is felkelti. Ha most kellene tippelnem ki lesz Winston párja a következő szezonban én bizony rá tenném a voksom. Mi lesz Fitzpatrickkel? Mondjuk visszamegy mentornak a Houston Texans csaptához, ahol DeSean Watson kiteljesedését egyengetheti majd.

Én azt prognosztizálom, hogy a Drew Brees, Jimmy Garoppolo kettős marad az eddigi állomáshelyén. Annyi lesz a különbség, hogy míg előbbinek pénzbeli áldozatot kell hoznia egy esetleges újabb gyűrűért, addig utóbbi egy rekord összegű szerződésre számíthat. Szerintem marad Minnesotában Case Keenum is és talán Teddy Bridgewater-t is megtartják. Sam Bradford-nak ellenben szabad utat engednek és Bradford megelégelve azt, hogy eddig degeszre kereste magát kevés munkával, most már egy gyűrűt céloz meg. Ezért aztán még arra is hajlandó lesz, hogy backup QB-nek elmegy a Patriotshoz potom pénzért.

Mi lesz Kirk Cousins-szel? Nekem nem kérdés az, hogy ha John Elway-nek csöppnyi esélye is lesz rá, Cousinst jövőre Broncos mezben láthatjuk. 

A.J. McCarron esetében a Browns már talán nem tud akkora bakit elkövetni, mint legutóbb, így a Bengals cseréje Cleveland-ben köthet ki.

A Jackosnville Jaguars talán nem hosszabbít Blake Bortle-szel, ellenben a Doug Marrone-nal már egyszer együtt dolgozó Tyrod Taylor a feltörekvő floridai csapatnál köthet ki, miután a Bills kirakja keretéből. Ki jöhet Buffaloba? Jelenleg két hátsó, első körös választása is van a Billsnek. Ez úgy gondolom elég alap egy esetleges 1/1-re való felugrásnak.

(Forrás: sporthub.hu)