Jump to content

NFL: Alex Smith-t tradelheti és irányítót választhat az 1/1-en a Browns

2018. 01. 30. 22:15

A Cleveland Browns nem csak az utóbbi években küzd irányítóproblémával hanem az 1999-es újjáalakulása után nem tudják megtalálni azt a játékost aki akárcsak rövidtávon is megoldást jelentene. Az offseason egyik legfontosabb feladata Clevelandben, hogy végre találjanak egy irányítót.

A hírek szerint a vezetők idén nem csak egy hanem rögtön két irányítót akarnak a csapathoz csábítani. Egy új forgatókönyv szerint megpróbálkoznak majd Alex Smith tradelésével majd a Draft első helyén kiválasztanák az évfolyam egyik ígéretes irányítóját.

A jelenleg 33 éves Smith még egyéves szerződéssel rendelkezik de Patrick Mahomes tavalyi Draftolása és a fizetési sapkában elfoglalt helye miatt nem marasztalják Kansas Cityben. 20.6 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából amelyből trade vagy elküldés esetén csak 3.6 millió dollár maradna utána.

A jelenleg érvényes szerződések szerint a Chiefs már most 8 millió dollárral a fizetési sapka felett van. A Browns ezzel szemben 110 millió dollár hellyel rendelkezik így fütyörészve át tudnák vállalni Smith szerződését. A kérdés persze az, hogy a Chiefs vezetősége mit kérne a veterán irányítójáért cserébe.

Amikor San Franciscóból Kansas-be költözött akkor két második körös picket adtak érte. A spekulációk szerint most is több Draft cetlit kellene beáldozni az irányítóért. Egyes szakértők egy második és egy harmadik körös pickre gondolnak. Persze a magas fizetése miatt lehet, hogy ennél jóval olcsóbban is megszerezhető lesz.

Ha összejön a trade, Smith-el a fedélzeten, nyugodtan kiválaszthatnak egy fiatal játékost akit nem kell egyből bevetniük. Egy ideig tartalékként Smith-től tanulhatna. Erre a posztra Sam Darnold, Josh Rosen és Josh Allen pályázik a legnagyobb eséllyel.

(Forrás: sporthub.hu)