Jump to content

Nyaksérülése miatt visszavonul a Bills centere

2018. 01. 30. 22:32

Véget ért a Buffalo Bills centerének karrierje. Ma bejelentették, hogy Eric Wood nyaksérülése miatt többet nem fog pályára lépni az NFL-ben.

A támadófalember nyakát a Jacksonville Jaguars elleni playoff vereség után vizsgálták meg az orvosok és megállapították, hogy bármilyen kezelés vagy műtéti beavatkozás ellenére sem fog többé NFL mérkőzésen játszani.

A 31 éves falember elvesztése nagy csapás az 1999 után ismét playoff résztvevő csapata számára. Fontos szerepe volt Tyrod Taylor megvédésében és LeSean McCoy számára is nagy segítséget nyújtott a játékával.

Wood-ot a 2009-es Draft 29. helyén választotta ki a Bills és mai napig a csapat játékosa volt. Összesen 121 mérkőzésen lépett pályára az NFL-ben és 2015-ben bekerült a Pro Bowl keretbe. Sohasem volt kiemelkedő játékos de mindig is stabil pontot jelentett a Bills támadófalában.

A tavalyi évben kétéves, 16 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával amelynek értelmében 4.8 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik a következő szezonban amely sérülés esetén is garantált lett volna.

Wood helyettesítését akár csapaton belülről is megoldhatják Buffalóban. A guard és center poszton is bevethető Ryan Groy jól teljesített amikor lehetőséget kapott a 2016-os szezonban.

Emellett a Draftról is megoldhatják a visszavonuló center pótlását. Jelenleg az Ohio State centere, Billy Price számít posztjának egyik legjobb játékosának és előzetesen 1. vagy 2. prospectnek tartják.

(Forrás: sporthub.hu)