Jump to content

Jimmy Garoppolo a liga legjobban fizetett játékosa

2018. 02. 10. 22:34

Eljött a fizetésnap Jimmy Garoppolo számára is. Tegnap kiderült, hogy az irányítónak sikerült megegyezni a hosszútávú szerződéséről a San Francisco 49ers csapatával. John Lynch general manager ötéves, 137,5 millió dolláros szerződést kötött az irányítóval.

Garoppolo ezzel a liga legjobban fizetett játékosává vált. Az új szerződése évente átlagosan 27,5 millió dollárt jelent amivel fél millióval megelőzi a lista élén álló Matthew Stafford-ot. A Detroit Lions irányítója 27 milliót, Derek Carr 25 milliót és Andrew Luck pedig 24.594 millió dollárt átlagol évente. Apró érdekesség, hogy idén a legjobban fizetett játékosok egyike sem volt playoff résztvevő.

A fiatal irányítót a tavalyi szezon közben, egy 2018-as második körös Draft pickért szerezte meg a 49ers. Pár hét pihenő után bedobták a mélyvízbe és azonnal bebizonyította, hogy megérte azt a magas Draft cetlit.

Garoppolo 6 mérkőzésen lépett pályára, az utolsó 5 találkozón a csapat kezdőirányítója volt. 1.560 passzolt yardot, 7 touchdown passzt szerzett de 5 alkalommal eladta a labdát. A szezont 96,2-es irányítómutatóval zárta. Az egyéni statisztikán kívül azonban sokkal fontosabb a győzelem vereség arány ugyanis Garoppolo még egyetlen mérkőzést sem vesztett el az NFL-ben amikor kezdőirányítóként lépett pályára.

Az, hogy meddig lesz Garoppolo a liga legjobban fizetett játékosa azt nem lehet tudni de ezzel a szerződéssel "behangolták az idei" piacot. Kirk Cousins ezek után biztosan olyan szerződést fog kötni amivel lenyomja a 49ers irányítóját. Rajta kívül ott van még Aaron Rodgers és Drew Brees akik ugyanúgy rá fognak menni a magasabb éves átlagra.

(Forrás: sporthub.hu)