Jump to content

A Pats meglelte Belichick méltó utódját

2018. 02. 12. 15:25

Mi a közös Josh McDanielsben, Charlie Weisben, Romeo Crennelben és Eric Maginiben? Mind a négyen Bill Belichik Patriots edzői stábjában értek el sikereket, majd vezetőedzők lettek és…. besültek. Ki egyetemi szinten (Weis), ki pedig az NFL-ben égette meg magát.

Ezért érthetetlen számomra, hogy a liga csapatai miért ácsingóznak annyira Bill embereire, hisz aki elhagyta Boston vonzás körzetét előbb vagy utóbb a földbe áll. (Bill O’Brien is ezen az úton halad. A Texans mestere annak köszönheti, hogy még pozícióban van, hogy az állandó sérülések miatt még nem tudta megmutatni, hogy igazán mire képes, ám lehet, hogy jövő ilyenkor ő is meló nélkül lesz.)

A fent említett megégett edzők közül egyedül McDanielsben volt annyi lélekjelenlét, hogy két év denveri bohóckodást követően visszakullogott Bostonba, ahol újra felépítette a reputációját, hogy aztán 2018. február 6.-án alig pár óra alatt az egészet beledöngölje a földbe.

A még mindig csak 41 éves támadógururól hetek óta tudva levő volt, hogy a 2017-es szezont követően az Indianapolis Colts vezetőedzője lesz. A felek megállapodtak, lekezeltek, és az Indy vezetése McDaniels iránymutatásának megfelelőn összeállította azt az edzőistábot, amellyel az új mester elképzelte a közös munkát. A Colts vezetősége (Chris Ballard GM, Jim Irsay tulajdonos) a Super Bowl után be is jelentette, hogy a Pats korábbi támadókoordinátora lesz a gárda új edzője, és minden kész volt a hivatalos sajtótájékoztatóra.

Ám Bostonban másképp gondolták a dolgot. Az elbukott finálét követően a New Englandnél ráeszmélhettek arra, hogy ha mindkét koordinátor lelép a klubtól, akkor búcsút lehet inteni egy ideig az újabb gyűrűknek (a nagy 2004-es koordinátorvándorlást követően tíz évbe telt újra nyerni). Így Robert Kraft tulaj (gondolom Belichik és Brady jóváhagyásával) megkörnyékezte McDaniest, aki ezt követően a mentorához hasonlóan (Bill mester 1999-ben egy nap után hagyta ott a Jetset a Patriots kedvéért) húzott egy hátraarcot, és ott hagyta a trutyiban az Indyt. Nem kell szépíteni a dolgot,

ez egy gerinctelen húzás volt!

A ’gentelman’s agreement’ filozófiája, azaz a kézfogás erejének továbbra is komoly szerepe van a profi ligákban, főleg egy olyan szabályozásnál, ahol egy csapat edzőjét csak akkor lehet elszerződtetni, ha a kiszemelt együttesének szezonja befejeződik. Ezt köpte szembe McDaniels, és ezzel a lépésével szerezett újabb ’rajongókat’ a Patrtiots számára.

(Forrás: sporthub.hu)