Jump to content

Az offseason áldozatai lehetnek: Tamba Hali

2018. 02. 12. 15:23

A Kansas City Chiefs igen rosszul állt a fizetési sapkával de már léptek amivel javult a helyzetük. Első lépésként elcserélték irányítójukat Alex Smith-t amivel 17 millió dollárt felszabadítottak és megkapták Kendall Fuller játékjogát.

Miután szereztek egy fiatal cornerbacket a héten elküldték a szinte csak szebb időket megélt Darrelle Revis-t amivel további 4.5 millió dollár szabad helyet képeztek. A két üzlettel szerzett 21.5 millió dollár ellenére azonban további változtatásokra lehet számítani.

A tisztogatás illetve helyképzés következő áldozata a csapatot 2006 óta szolgáló linebacker Tamba Hali lehet. Hali-t a Draft első körében választották ki és legutolsó szerződését két éve írták alá vele. 2016-ban hároméves 22 millió dolláros szerződést kötött ami szerint 9,395 millió dollárt foglal el az idei fizetési sapkából.

A 34 éves védő már két éve is kevesebb játéklehetőséget kapott és sérülés miatt a tavalyi szezonban csak 5 mérkőzésen tudott pályára lépni. A veterán játékos elküldése esetén csak 1,7 millió dollár halott összeg maradna utána és 7,6 milliót fel tudnának szabadítani.

Hiába a 12 éves elkötelezettség az üzlet a futballban sok mindent felülír. Ha elküldenék Hali-t akkor a szabadügynökpiacról és a Draftról is pótolhatják a védőjüket. A piacról Tahir Whitehead, Nigel Bradham, Connor Barwin vagy Ahmad Brooks érkezhet.

A Drafton a tavalyi trade miatt nincs elsőkörös pickjük így a Georgia linebackeréről Roquan Smith-ről biztosan le fognak csúszni. Ugyanez igaz a Virginia Tech védőjére Tremaine Edmunds-ra de a szintén Giorgia-s Lorenzo Carter-t vagy a Boston-i Harold Landry-t megszerezhetik a második vagy a harmadik körben.

(Forrás: sporthub.hu)