Jump to content

A Chiefs eltradelte a liga egyik legjobb safetyjét a Los Angeles Rams-el

2018. 02. 25. 12:19

Már egy ideje téma volt, hogy a Kansas City Chiefs vezetősége meg akar szabadulni a legjobb cornerbackjétől Marcus Peters-től. Ez eddig pletyka volt de most valósággá vált ugyanis a Chiefs elcserélte Peters-t a Los Angeles Rams csapatával.

A cornerback ellenértéke egyelőre nem ismert, csak annyit lehet tudni, hogy több Draft pick is gazdát cserélt. Az üzlet megköttetett de Peters csak március 14.-én csatlakozhat az új csapatához amikor hivatalosan is lejárnak a 2017-es szerződések.

A Chiefs az Alex Smith tradeen belül megszerezte a Washington Redskins-ben kitűnő tavalyi szezont futó Kendall Fuller-t. Ez követően nemrég szerződtették az Oakland Raiders-től elküldött David Amerson-t és mindenki azt gondolta, hogy bombaerős cornerback sor van kialakulóban Kansasban.

Később azonban kiderült, hogy a Chiefs vezetői nem egy triót akar létrehozni hanem előkészítik Peters távozását. A játékos a pályán nagyon jól teljesített de folyamatosan magatartási problémái voltak. A pohár valószínűleg akkor telt be amikor egy New York Jets elleni mérkőzésen a bíró által bedobott zászlót kidobta a nézőtérre.

Peters a Chiefs-nél eltöltött három szezonja alatt 151 tacklet, 19 interceptiont és 6 kierőszakolt fumblet szerzett. Az első két szezonjában bekerült a Pro Bowl keretbe. 2015-ben az All-Pro első míg 2016-ban az All-Pro második keretébe is beválasztották.

A jelenlegi üzlettel eldőlt Trumaine Johnson sorsa is. A cornerback franchise taggel játszott az utolsó két szezonban és Peters érkezése után biztosan szabadügynök lesz. Ráadásul már az is kiderült, hogy a vezetőség nem fogja harmadjára tagelni a védőt. Ha felhasználják a taget akkor azt Lamarcus Joyner safety kapja meg.

(Forrás: sporthub.hu)