Jump to content

Andrew Norwell a Giants kiszemeltje

2018. 02. 25. 12:26

Megnyílt a szabadügynök piac és régóta beindultak már a pletykák is. Már az első sajtótájékoztatón bejelentette Dave Gettleman, hogy javításra szorul a támadófal, így komoly erősítést várhatunk. Az egyik legnagyobb név Andrew Norwell lehet, aki közel sem biztos, hogy marad a Panthers-nél. Gettlemannel megvan a kapocs, így mindenképp egy izgalmas névről beszélünk.

Nagy sikersztori az övé, hiszen draftolatlan játékosként került 2014-ben a ligába, de már újoncként a kezdőbe került és folyamatosan jól teljesített. A Pro Football Focus minden évben 82 feletti értékelést adott neki, 2017-ben volt a legjobb, mikor a harmadik helyen zárt a guardok között. Nem csoda, hogy rekordösszegű szerződést emlegetnek vele kapcsolatban. Egészen pontosan mit is jelentene ez?

Ismét a spotracet hívnám segítségül, így néz ki a top 5 guard szerződés, amely közül mindegyiket az elmúlt két évben kötöttek meg:

Itt is sikerült átlépni a 10 milliós határt, ami igencsak tetemes összeget jelent egy ilyen poszton. Simán rekorderré válhat Norwell, ami évi 12 millió dollárnál magasabb összeget jelentene és az ő esetében is a fizetésnek kb. a fele garantált lenne.

Bele kell férnie egy új szerződésnek, hiszen jelenleg Ereck Flowers a legnagyobb fizetésű falemberünk, aki az újonc kontraktusával van a keretben. Rajta kívül John Jerry foglal el számottevő helyet a fizetésekből, ő 3,3 millió dollárt tehet idén zsebre. Persze azt se feledjük, hogy Justin Pugh és Weston Richburg szerződése is lejárt és a jelenlegi helyzetünkben minden jó falemberre szükségünk van, ők pedig a hiányosságaik ellenére is korrekt játékosnak számítanak. Nehezíti a helyzetet, hogy Brett Jones sem mozgott rosszul, aki korlátozott státuszú szabadügynök lesz, így könnyen meg lehet tartani és adni neki egy újabb esélyt. Pugh nagy előnye, hogy több poszton is bevethető és a viselkedése alapján busás fizetésre számít. Azt prognosztizálom, hogy kipróbálja magát a piacon és csak azután dönt.

Ha választani kellene én egyértelműen Norwell mellett döntenék. Hiába tud tackle-t is játszani Pugh, guardként sokkal hasznosabb, de nem képvisel olyan színvonalat, mint Norwell. A sérülése is a legrosszabbkor jött, ami kérdéseket vet fel a tartósságával kapcsolatban. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy John Jerry és Brett Jones is korrekt játékra képes, ráadásul D.J. Fluker szerződéshosszabbítása sem ördögtől való gondolat és az igazán nagy gondok a támadófal szélével adódtak.

(Forrás: sporthub.hu)