Jump to content

Megvan az első idei franchise tages játékos

2018. 02. 25. 12:23

Hát ez nem tartott sokáig. A csapatok csak tegnap estétől rakhattak franchise vagy transition taget valamelyik játékosukra és a Miami Dolphins mindössze pár óra elteltével élt is a lehetőségével. Választásuk az elkapó Jarvis Landry-re esett.

Nem okoztak nagy meglepetést, hogy franchise taget tettek Landry-re ugyanis a tagre esélyes játékosok között tartották számon az elkapót. Bár igazság szerint a tengerentúli szakértők véleménye erősen megoszlott a Landry tagről.

A tag ellenére azonban még nem biztos, hogy az elkapó az idei szezonban a Dolphins játékosa lesz. Landry 16 millió dolláros nem-exkluzív taget kapott. Ez azt jelenti, hogy tárgyalhat más csapattal is de a szerződtetésekor két elsőkörös Draft picket át kell adni a Dolphins-nak (ennyiért biztosan nem fogják elvinni).

Landry második körös Draft pick volt így az Ő esetében nem élt az opciós ötödik év. Az előző két szezonhoz képest kevesebb yardot termelt és a korábbiakkal ellentétben tavaly nem tudta átlépni az 1.000 yardos határt. Azonban karriercsúcsot jelentő 112 elkapással és 9 touchdownal zárt.

A Dolphins tavaly lemaradt a playoffról de Landry teljesítményével nem lehetett kifogásolni valójuk. Az elkapó évente átlagosan kereken 100 elkapást mutatott be az első 4 profi szezonjában és az igaz, hogy nem Ő a legjobb prospect a piacon és/vagy a Drafton de egy stabil pontot jelent a csapatában és még sokáig meghatározó játékos maradhat Miamiban.

 

(Forrás: sporthub.hu)