Jump to content

A legjobb irányítók dobni fognak a Scouting Combine-on

2018. 02. 28. 22:47

Jövő héten kezdetét veszi a Scouting Combine így minden elemző és NFL vezető figyelme Indianapolisra szegeződik majd. A meghívott játékosok különböző gyakorlatok végrehajtásával megpróbálják a lehető legjobban megnövelni a Draft értéküket.

Az adott év legjobb játékosait mindig kiemelt figyelem övezi és ez különösen igaz az irányítókra. A legjobbnak tartott QB-k többsége nem szokott dobni a Combine-on mert egy rossz nappal rengeteget veszíthetnek.

A legjobbak ki szokták hagyni a dobást és a Pro Day-en, saját iskolájukon passzolnak az NFL megfigyelői és edzői előtt. Ennek érthető oka van ugyanis ismerős környezetben és a megszokott elkapóival mutathatják be, hogy mire is képesek valójában (és főként biztonságosan).

A legjobb, vagy inkább stabil első, második picknek tartott játékos nem is akar dobni, hiszen ha kifog egy rossz napot akkor hatalmasat veszíthet a Draft értékéből. A múltban többen egyetlen gyakorlatot sem mutattak be csak az interjúkon vettek részt. Bár az utóbbi pár évben azért változott a helyzet.

Ma bejelentették, hogy az idei évfolyam három legjobb prospectje passzolni fog a Combine-on. A USC-s Sam Darnold, a UCLA-s Josh Rosen és a Wyoming-os Josh Allen is megmutatja majd a csapatok megfigyelői előtt, hogy mire is képesek amikor mindenki rájuk figyel.

A legjobb irányítók a tavalyi erőfelmérőn is vállalták a feladatot. A North Carolina-s Mitch Trubisky, a Clemson irányítója Deshaun Watson, a Texas Tech-es Patrick Mahomes és a Notre Dame-es DeShone Kizer is vállalta a passzolást.

Tavaly előtt is ugyanez volt a helyzet. A North Dakota State-es Carson Wentz, a Cal-os Jared Goff, a Memphis-es Paxton Lynch, a Michigan State-es Connor Cook, a Penn State Christian Hackenberg, az Ohio State-es Cardale Jones és a Mississippi State-es Dak Prescott is dobott a felmérőn.

2012-ben viszont Andrew Luck és Robert Griffin III annyira kiemelkedett a mezőnyből, hogy felesleges lett volna dobniuk. Csak veszíthetek volna a gyakorlaton és inkább szépen kivárták, hogy ki lesz az első és ki lesz a második választott.

(Forrás: sporthub.hu)