Jump to content

Mennyit érhet Mike Evans a Bucsnak?

2018. 02. 28. 22:44

Egy nagyon fogós kérdésbe vágom a fejszémet ezzel a bejegyzéssel. Bár Mike Evans nem lesz még szabadügynök, hiszen a Bucs lehívta ötödik éves opcióját, mindenképpen dűlőre kellene jutni egy hosszútávú szerződésben. Vagy új megoldás felé kell nézni!

Mike Evans ligaelit elkapónak számít, ezért adná magát az első megoldás, azonban az ő szerződése alapjaiban határozhatja meg a csapat további erősítési potenciálját. Jelenleg mintegy 71 millió dollár van a sapka alatt, ezért bárki botor módon azonnal rávághatná, hogy akkor mi a baj? Megpróbálom levezetni.

A piacon jelenleg egy olyan ligaelit elkapó fizetése, mint Mike Evans, igen busás. Az általam jelenleg az NFL legjobb elkapójának tartott Julio Jones évi 13-15 milliós fizetéseket kóstál és egy hosszabbítás ezt még tovább emelné. Larry Fitzgerald esetében ez az összeg 14-15 millió, Antonio Brown-nál 17-18 millió, Dez Bryant-nél 16-17 millió, Alshon Jeffery-nél 14-15 millió, A.J. Green-nél 13-15 millió. S még nem is beszéltem az Odell Becham Jr., Amari Cooper kettősről, akik a nagy szerződésre várnak.

Ez azt jelenti, hogy egy hosszútávú szerződés Mike Evans esetében minimálisan is olyan évi 18 milliós összeget jelentene. Ezt a Bucs ki is tudná fizetni, hiszen keret van rá. Csakhogy! Jelenleg a Bucs még nincs abban a helyzetben, hogy az általa megálmodott franchise QB nagy szerződése életbe lépett volna. Hogy ezt most azzal a Jameis Winston-nal képzelik-e el, akit egy taxisofőr hölggyel hoztak összefüggésbe, mint szexuális zaklatót, azt hagyjuk is, mert ez egy külön bejegyzést is megér. Ugyanakkor ha igen, akkor egy év múlva bizony újra a pénztárcába kell nyúlni, mert jelenleg egy franchise QB átlagos fizetése veri a 20 millió dolláros összeget. Mit ne mondjak Blake Bortles most kötött a Jaguars-szal egy három éves 54 milliós szerződést. Chhh! Abban azért azt hiszem megegyezünk, hogy Blake Bortles nem egy elit irányító. Ennek ellenére kicsikart egy évi úgy 18 milliós szerződést. Agyament összegek ezek!

Na már most, ha Evans és Winston elvisz a fizetési sapkából évi 40 millió dollárt, akkor a Bucs cseszheti! Ezen kívül futja majd még 1-2 elit játékosra, de ennyi és nem több. S ez nem lesz elég Tampában!

Szóval akkor hogyan tovább? Mennyit ér meg a Bucsnak Mike Evans? Én egy percig sem ágálnék akár egy ilyen mértékű szerződéstől sem, ha Mike Evans mondjuk ugyanazt tudná, mint pl. Julio Jones. Jones fizikális elkapó, akire feldobhatod a labdát és nagy valószínűséggel az övé lesz. Eddig stimmel Evans is! Ugyanakkor amíg Jones az elkapás utáni yardokban is jeleskedik, addig Mike Evans ebben bizony nem. S ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor azt mondanám, ezt egy tight end is tudja.

(Forrás: sporthub.hu)