Jump to content

Fantasy NFL: A Colts a tavalyi 30 milliós szerződése után elküldte a védőfalemberét

2018. 03. 23. 23:37

Az Indianapolis Colts vezetősége tegnap bejelentette, hogy nem tart igényt a tavalyi szezonban szerződtetett defensive tacklejére Johnathan Hankins-re. A védőfalember egy éve hároméves, 30 millió dolláros szerződéssel érkezett a csapathoz de hamar távoznia kellett.

A védőfalember szerződése 10 millió dollár garantált keresetet tartalmazott de az egész összeget megkapta a tavalyi év folyamán. Az idei és a jövő szezonban 8.4 és 8.5 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából de az elküldése után a teljes összeg egyetlen cent halott összeg nélkül felszabadul.

Hankins nem játszott rosszul, a teljesítményével nem lehetett bajuk. Az viszont nem kedvezett neki, hogy a Frank Reich vezette edzői stáb megváltoztatja a védelmi sémát és 4-3-as rendszerben játszanak majd az idei szezonban. Az új sémában és a magas fizetési sapkában elfoglalt helye miatt pedig nem maradhatott.

A falember a tavalyi év után idén is kikerül a szabadügynökpiacra és Ndamukong Suh után posztjának legkeresettebb játékosa lesz. Biztosra lehet venni, hogy nem tölt majd sok időt csapat nélkül és hamar el fogja vinni egy 3-4-es sémát játszató, a szerződtetéséhez elegendő cap hellyel rendelkező csapat.

(Forrás: sporthub.hu)