Jump to content

1/7, avagy nézzen ki úgy a Buccaneers, mint egy igazi NFL csapat!

2018. 03. 27. 10:52

A piac nagyja a hátunk mögött. Immáron figyelő tekintetünket az április 26-28 között, a Dallas Cowboys otthonában megrendezésre kerülő draftra szegezhetjük!

Alap tézis, miszerint a snap sorsa a falaknál eldől. Ha ez a szó szoros értelmében nincs is így, tulajdonképpen a játékok döntő többségében mégis igaz. Vagyis aki a falaknál a nyerő, az többnyire bezsebeli a győzelmet. Ahogy azt tette az elmúlt szezonban az Eagles.

Van egy álmom! Egy fal. Egy támadófal. A közepén egy Quenton Nelson-Ryan Jensen-Ali Marpet hármassal. Ehhez ugyebár a legelöl említett suhancot le kellene draftolni! Mivel a Bucs előtt választó hat csapat zömében irányító gondokkal küzd, elég nagy eséllyel lesz mód a fiatal guard-ot kiválasztani a 7. helyen. A legtöbb szakelemző egyetért abban, hogy minden az idei draftra jelentkező játékost alapul véve Quenton Nelson az, aki saját posztján a legnagyobb ígéret.

A Notre Dame falembere rendkívül agresszív játékstílust követ. Erőből egy az egyben lényegében lehetetlenség megverni. Szinte mindig az övé az első kontakt, mely gyors, határozott, a védő teljes kikapcsolására alkalmas. Blokknál a szorítása erős, ha már a védő benne van, nincs onnan menekvés. Jól érzi a nyomás érkezését, jól választja a szögeket. Legnagyobb hibájának talán csak a sebesség hozható fel. Bár lába gyors, NFL szinten lehet akad majd problémája a második szint blokkolásával, illetve az oda való feléréssel.

Mindent összevetve az én választottam bizony ő lenne. S végre (az LT posztot leszámítva) egy nagyon komoly támadófallal bírna a Bucs. Egy olyannal, amely képes megvédeni irányítóját, és futásnál nem kell feltétlen egy elit futó kezeibe adni a labdát. Tulajdonképpen megteszi a jelenleg rosteren lévő Barber-Rodgers kettős is. Mivel a védőfalat a piacról szemre tetszetősen kiigazgatta Licht, elmondható lenne, hogy végre kedvenceink úgy festenek, mint egy igazi NFL csapat. Ahol vannak falak.

Egy guard már csak azért is jól jönne, mert Kevin Pamphile a Tennessee Titans játékosa lesz. Persze azt kötve hiszem, hogy hasonlóképpen gondolkozunk Lichttel, mert nem szoktunk.

Még talán pár mondat erejéig térjünk vissza a Jason Pierre-Paul trade-hez! Sokakban felmerült a kétely, miszerint JPP drága. Ez így van, azonnal a harmadik legjobban fizetett Bucs játékos lett, hiszen hozta a korábbi szerződésének kondícióit. Ugyanakkor azt tudni kell, hogy szerződésének garantált tartalmai 2018-cal kifutnak. Vagyis valódi kötelezettség csak ebben az idényben van. Utána van kiút, ha nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogy a felek elképzelték. Emiatt is gondolom, hogy ez egy merész, de jó húzás volt a GM-ünk részéről.

(Forrás: sporthub.hu)