Jump to content

Fantasy NFL: Le'Veon Bell évi 17 millió dolláros szerződést akar

2018. 03. 31. 17:44

Le'Veon Bell sorozatban már második évben kapott franchise taget a csapatától és ahogyan tavaly idén sem tetszik neki a dolog. A Pittsburgh Steelers running backjének állítása szerint évi 17 millió dolláros szerződést akar magának ami pontosan megegyezik Antonio Brown szerződésével.

A futóposzt anyagi szempontból kissé elértéktelenedett az utóbbi időben. Jelenleg a Falcons futója Devonta Freeman és a Bills running backje keres a legjobban. Előbbi évente átlagosan 8.25 milliót, utóbbi 8.01 milliót keres. Bell így többet kér mint a másik két játékos összesen.

Az idei és a tavalyi taggel igazából jól jár anyagi szempontból. 12.1 milliót keresett tavaly és az idei szezonban 14.5 millió dollár kerülhet átutalásra a számlájára. Ezzel egy évre vetítve 75%-al több pénzt keres mint Freeman a hosszútávú szerződésével.

A kért összeg elég magasnak tűnik de a Steelers-nek megérné a kifizetés. Az utolsó négy szezonjából csak egyszer, amikor megsérült, nem tudta átlépni az 1.200 futott yardos határt. Emellett minden szezonban szerzett legalább 616 elkapott yardot is.

Bell hosszútávú szerződése segítséget jelenthetne a Steelers idei fizetési sapkájában. A Draft helyek fizetését figyelembe véve jelenleg a határ felett vannak és az 51 legjobb játékos szerződése szerint csak 5.8 millió dollár szabad hellyel rendelkeznek.

Lehet, hogy jó támadófal mögött fut és máshol nem lenne ilyen termelékeny de a Steelers-nél a támadóegység egyik legfontosabb részét képzi. Meg kell neki adni (majdnem) annyit amennyit akar. A közeljövő éveire kisebb összeget terhelhetnek rá mert Ben Roethlisberger már évek óta pedzegeti a visszavonulás lehetőségét és a felszabaduló összeg egy részét átfordíthatják Bell fizetésére.

(Forrás: sporthub.hu)