Jump to content

Vikings Draft 2018 - Connor Williams, Texas, OT

2018. 04. 11. 09:26

Közeledik az idei játékosbörze, ahol alaposan meg lehet erősíteni a kereteket. A Vikings-nál sem lesz ez másképp, már  csak az a kérdés, hogy Spielman-ék mely játékosokra gondoltak.

Időhiány miatt sem fogok százas nagyságrendben bemutatókat írni a játékosokról, de a nálunk lévő hiányposztokra hozok néhány játékost, akire van esély az idei drafton.

Connor Williams (OT, Texas Longhorns) annak ellenére, hogy csak 3 csillagos tehetségként rangsorolták a Texas Longhorns-nál rögtön kezdő szerepet töltött be. Élen járt a sportban és a tanulmányaiban is. Az első évében, minden meccsen kezdőként lépett pályára, 2016-ban pedig ha lehet még tovább javult. Ennek elismeréseként bekerült az All-American válogatottba is, mint támadó tackle. Itt jegyezzük meg, hogy ebben az évben a Vikings mostani játékosai Pat Elflein és Dalvin Cook is benne volt.

Tavaly már nem volt ilyen jó éve, hiszen csak 5 meccset játszott egy sérülés miatt. Noha nem volt mind a hátralévő 7 meccsen sérült, mégsem játszott, mert inkább készült az idei DRAFT-ra, ráadásul az az 5 meccs sem volt tőle meggyőző a szakértők szerint.

A fizikai adottságait kihasználja, bár nem egy igazán gyors játékos. Ennek ellenére a futó és passzjátékoknál is jól játszik. Érti a football-t, az erős, bár kicsit rövid karjait jól használja. Harcos típus, hiszen nem áll le addig, míg el nem hangzik a sípszó. A kezeit jól használja.

A sérülése mellett nem lehet, illetve nem tudunk elmenni szó nélkül, hiszen a már említett 2017-es idényben emiatt csak 5 meccset játszott. A térdében az szalagjai húzódtak meg, továbbá porcleválása is volt. A Combine-n több „számban” is a legjobb volt vagy előkelő helyen végzett. Még csak 20 éves.

Amennyiben visszanyeri a 2016-os formáját és a sérülések is elkerülik, akkor egy nagyon eredményes kezdő játékos válhat belőle, de az is lehet, hogy csak egy átlagos kezdő vagy backup lesz. Néhány szakértő hozzánk sorolja, akár már az első körben elvihetjük.

(Forrás: sporthub.hu)