Jump to content

Így alakult a Viking draftja

2019. 04. 29. 18:51

Péntek hajnalban megkezdődött a 2019-es NFL Draft, ahol a Minnsota Vikings is érdekelt volt. 

Az első támadófalember aki elkelt a drafton, az Johan Williams volt, akit a Cincinnati Bengals választott ki a 11. helyen. Az Atlanta Falcons a 14. választással elvitte Chris Lindstrom-öt, így két kiszemelt már nem volt elérhető. A továbbiakban egyik csapat sem választott támadó falembert, így nálunk pörgött az óra.

A név aki a draft cetlire került, pedig nem más volt, mint az a játékos akit a legtöbben vártak a csapatunkhoz: Garrett Bardbury.

Ismerkezdjünk meg kicsit jobban az újdonsült centerünkkel: Garrett Bradbury 1995. június 20.-án született az Észak-Karolinai Charlotteban. Középiskolai tanulmányait a Charlotte-i Christian gimnáziumban végezte, majd innen került a North Carolina State Egyetelmre, ahol első évében tight endként számítottak rá. Második évében már a támadófalban találta magát, ahol 2015 és 2017 között guard-ot játszott, majd utolsó egyetelmi évére került a támadófal közepére.

Már az egyetemi évei alatt is látható volt, hogy egy nagyon atlétikus és gyors játékosról van szó, de a Combine-on mutatott kimagasló teljesítménye sok megfigyelőt lenyűgözött. Az atlétikusság és gyorsaság párosul egy kiváló technikával, ami a legjobb centerek közé emelte a draft előtt Bradbury-t. Futáshoz elég jól blokkol, erre pedig szükség is lesz, ha Kubiak tartja a szavát és egy run heavy offense-et láthatunk idén a csapattól, de az irányító megvédésében is megállja a helyét. Több szakértő is kiemelte az inteligenciáját, aminek köszönhetően könnyen megtanulja a blokkolási sémákat.
Negatívumként az erejét és a rövid karjait hozzák fel, de mindkettőt tudja kompenzálni gyorsaságával és technikájával.

Bradbury egy magas potenciállal rendelkező játékos, aki valószínűleg az első héttől fogva kezdő lesz, az ESPN-nél pedig úgy gondolják, hogy nagy eséllyel Pro Bowl-er is lehet belőle.

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)