Jump to content

Lemondott Greg Schiano

2019. 11. 28. 18:35

Nem tartott sokáig a Greg Schiano éra Foxboroughban.

A csapat februárban kinevezett defensive koordinátora tegnap informálta Robert Kraft tulajdonost és Bill Belichick vezetőedzőt, hogy távozik a posztjáról. Az edző saját bevallása szerint azért távozik, hogy időt szentelhessen a családjának és a szenvedélyeinek.

Találgatásokra ad okot, hogy a bejelentés egy nappal azután következett be, hogy bejelentették a csapat korábbi játékosa Jerod Mayo a linebackerek edzője lesz. Rajta kívül a csapat weboldala szerint egyetlen defensive edző szerepel a stábban, aki nem más mint a safetyk edzője, Belichick edző fia Steve Belichick.

Greg Schiano a Tampa Bay Buccaneers korábbi vezetőedzője volt de a mostani kinevezése előtt az Ohio State alkalmazásában állt mint védőkoordinátor és vezetőedző asszisztens. A profi ligába történő visszatérése most igen rövidre sikerült.

Schiano a Rutgers vezetőedzőjeként szerzett nevet magának. 11 szezonon keresztül töltötte be a posztot majd 2013-ban a Tampa Bay Buccaneers vezetőedzője lett. Ez már finoman szólva sem volt diadalmenet, 11-21-es alapszakasz mérlegel távozott két szezon után.

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)