Jump to content

Áttekintő: a secondary

2020. 04. 16. 11:31

A liga egyik legjobbja volt a 2016-os secondary, amely tavaly nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Az egység nem erősödött, így számos kérdőjel akad, viszont potenciál is van az egységben. Vajon melyik arcukat mutatják a játékosok?

Egyértelműen Janoris Jenkins a legjobb cornerback, aki a liga legjobbjai közé tartozik akkor, ha van kedve játszani. Tavaly ez nem mindig volt így és szinte a teljes szezonban egy bokasérülés kínozta. Nagyon fogadkozik és elmondta, hogy a karrierjének a legjobb évére készül. Legyen is így. Eli Apple lesz a túloldali társa, akinek még Jackrabbitnél is rosszabb éve volt. Nem tudta túltenni magát a családi problémáin, ez pedig a játékára is hatása volt és az öltözőben sem megfelelően viselkedett. A tavaszi edzéseken csupa jót hallottunk róla, de tavaly is így volt, szóval várjuk meg az alapszakaszt és azt, hogy miként kezeli a nyomást.

A rutint William Gay fogja jelenteni, aki már elmúlt 33 éves. Elsősorban a slotban lehet hasznos, de ne lepődjünk meg ha (főleg a korából adódóan) megégetik néha. Sokkal fontosabb szerepet kaphat az öltözőben, én legfeljebb rotációs emberként tekintenék rá. Donte Deayon lehet a meglepetésember,  aki eddig inkább csak az előszezonban villogott, de ha az energikus stílusát át tudja menteni az alapszakaszra is, akkor számos snapet kaphat. Persze először ragadjon meg a keretben.

A special teamet erősítheti Teddy Williams, B.W. Webb és Curtis Riley. A roster utolsó helyeire pályázhatnak, de ha bebizonyítják, hogy hasznos ST játékosok, akkor a keret fontos tagjaivá léphetnek elő. Szükség is lenne rá, hiszen a visszahordásaink nem voltak kellőképp hatékonyak és az ellenfeleket sem tudtuk konzisztensen megállítani. Nem szabad leértékelni a special team szerepét, hiszen a játéknak három fázisa van és ugyanúgy meg lehet nyerni vagy el lehet veszíteni a mérkőzést itt is. Van egy draftolatlan játékosunk, aki szintén kiköthet a rosteren, ő pedig nem más mint Grant Haley, akinek nem jelentett volna túl nagy meglepetést a draftolása.

(Forrás: giantsfootball.blog.hu / fotó: pexels.com)