Jump to content

Amit tudnod kell: Philadelphia Eagles

2020. 05. 01. 17:32

A Panthers és az Eagles is nyert vasárnap, de ahelyett, hogy pár napot az ünnepléssel töltenének, három napjuk van arra, hogy felkészüljenek a következő mérkőzésre. Ezen a héten az NFC South élén álló Panthers fogadja az NFC East élén álló Eagles-t a Bank of America Stadium-ban a Thursday Night Football meccsen.

Carson Wentz

Az Eagles másodéves irányítója vasárnap történelmet írt, a franchise első irányítója lett, aki az első negyedben 3 TD passzt is kiosztott. Wentz olyan erősen kezdett, hogy Donovan McNabb, az Eagles egykori irányítója is megdicsérte.

"Egy intelligens fickó. Tisztában van a képességeivel. Rendkívül keményen dolgozik. Felkészült." mondta McNabb.

Öt meccset követően Wentz mindössze öt yarddal passzolt kevesebbet (1,362 yard), mint a Green Bay irányítója, Aaron Rodgers, és Wentz 10 TD-je csak eggyel kevesebb, mint a New England irányítójának, Tom Brady-nek az eredménye. Wentz ebben a szezonban a labdára is jobban vigyáz. Újoncként Wentz szenvedett az eladott labdákkal, de eddig csak három interception-je és csak egy fumble-je van. Nagyrészt a fiatal irányítónak köszönhetően a Philadelphia nyeri a meccseket és playoff csapatnak tűnik.

Harmadik down-os sikerek

Az NFL-ben ebben a szezonban csak egy csapat jobb a harmadik down-os szituációkat tekintve, mint a Panthers - az Eagles. A Philadelphia a harmadik down-os játékok 53 százalékát sikeresen megcsinálja.

"Azt hiszem, elismerés illeti a srácokat. Azt hiszem, mi vagyunk az egyik legjobb offense, nekünk van a legkevesebb 3&out-unk, ami nagyon előnyös. A pályán maradunk. A harmadik down-os mutatónk jó és képesek voltunk a pályán maradni, ez is szerepet játszott a labdabirtoklásban." mondta a vezetőedző Doug Pederson.

Wentz nagymértékben hozzájárult az Eagles harmadik down-os sikereihez. Vezeti a ligát a sikeres passzok, a yardok, a passzonkénti yardok, a touchdown-ok, a first down-ok és a harmadik down-os passer rating mutató tekintetében is.

"A szituációs játéknak óriási szerepe van, ez emeli ki a jó csapatokat." mondta Wentz. "Hatékonynak lenni harmadik kísérletnél, a pályán maradni, ez segít a labdabirtoklásban, segít a védekezésben, ennek nagy szerepe van a játékban. Az, hogy ilyen hatékonyak vagyunk a harmadik kísérleteknél, óriási dolog."

Negyedik negyedes visszaesés

A Philadelphia védelme stabil, ha nem is kiemelkedő, a 13. helyen állnak az engedett pontok tekintetében. De a 99 pontból 52-t a negyedik negyedben kaptak.

Azonban az Arizona elleni meccsen valami beindult, mert a Philadelphia mindössze hét pontot kapott és a negyedik negyedben nem engedte, hogy a Cardinals pontokat tegyen az eredményjelzőre. Ha ez volt a fordulópont az Eagles védelmének, akkor csak javulni fognak. Az All-Pro defensive tackle Fletcher Cox egy vádli sérülést miatt kihagyta az elmúlt két meccset és amikor visszatér, a védelem jelentős lendületet kap majd.

Sproles sérült

Az Eagles fontos győzelmet aratott a 3. héten a Giants ellen, de ezen a meccsen egy fontos játékosát elvesztette. Darren Sproles szezonja véget ért, amikor ACL szakadást szenvedett a második negyedben.

"Ez egy pusztító veszteség volt a punt visszahordást tekintve." mondta Pederson a sérülést követően.

Nehéz helyettesíteni egy olyan játékost, mint Sproles, de a Cardinals ellen a korábbi Panthers játékos, Kenyon Barner mindent megtett. A 76 yardos punt visszahordása nagyon Sproles-szerű volt.

"Tanulmányozom Sproles, tanulmányozom Devin Hester játékát, meg ilyenek." mondta Barner. "Általában ha az első srác nem tud szerelni, akkor hosszú futásod lehet. Nagyon ritka, hogy az első srác szerelni tudja Sproles-t. Nagyon ritka."

(Forrás: sporthub.hu / fotó: pixabay.com)