Jump to content

Szerződést kapott Mahomes, nem is akármilyet

2020. 07. 07. 15:14

Az NFL-ben szereplő Kansas City Chiefs meghosszabbította Super Bowl-győztes irányítója, Patrick Mahomes szerződését.

 

A friss Super Bowl-győztes Chiefs nem épp szokványos távlatra írt alá a 24 esztendős irányítóval – a bennfentesek már megerősítették, hogy Patrick Mahomes új megállapodása 10 évre szól. Mivel a játékosnak az újoncszerződéséből még van két év hátra, az új kontraktussal összességében a 2031-es szezonig kötelezte el magát.

Nem csupán a megállapodás hossza, a mértéke is egyedi lett: a beszámolók szerint Mahomes szerződésében az „új pénz” 450 millió dollár, és a 12 év alatt összesen (a különböző feltételek teljesítése esetén) akár 503 millió dollárt kereshet majd meg – ezzel az is biztossá vált, hogy minden idők legnagyobb sportolói szerződését kötötték meg, először kapott valaki legalább félmilliárd dolláros egyezséget, egyúttal első NFL-játékosként jött neki össze ez a bravúr.

Ahogyan arra az MTI rámutat: jelenleg még a januárban visszavonult Eli Manning az NFL történetének legjobban kereső játékosa, ő a karrierje során 252.3 millió dollárral gazdagodott. Mahomes a mostani megállapodással naponta 137 808 dollárt, óránként 5742 dollárt, percenként 96 dollárt, másodpercenként 1.60 dollárt keres majd a következő 12 évben.

Patrick Mahomest a 2017-es börze tizedik helyén választotta ki a Kansas City, a tehetség már második idényében 5097 passzolt yardig és 50 (!) touchdownig jutott, emellett ő lett a szezon legértékesebb játékosa, míg az előző, 2019-es kiírásban megnyerte együttesével a Super Bowlt, amelynek a legértékesebb játékosának választották meg.

(Forrás: nemzetisport.hu / fotó: pexels.com)