Jump to content

NFL hírek

2020. 11. 29. 11:35

Az, hogy a New England 25-6-ra legyőzte az ezer sebből vérző Buffalót a hétfő esti (csoport)rangadón, és ezzel tovább üldözi a Kansas Cityt az Amerikai főcsoportban, vélhetően senkit sem lepett meg. Ellenben az már igencsak vaskos meglepetés, hogy a mérkőzésen szerephez jutott 3 darab irányító közül egyik sem adott TD-passzt!

A New England Patriots klasszisa, Tom Brady gyakran szokta azt mondani, hogy a amerikai futball vérbeli csapatjáték, amelyben a különböző csapategységek szükség esetén kisegítik a másikat. Nos, ezúttal a Hazafiak védőjátékosai jeleskedtek, csupán hat pontot engedélyeztek a házigazda Bills-nek, ráadásul a negyedik negyedben Devin McCourty elcsípett egy passzkísérletet és 84 yardot száguldva meg sem állt vele az end zone-ig. A Pats-védelem 40 mérkőzés után szerzett újra TD-t, ami így egy hosszú sorozat lezárását jelentette.

Az elmúlt négy mérkőzésén remeklő támadósor – minimum 38 szerzett pont meccsenként - ezúttal abban jeleskedett, hogy előkészítse a terepet Stephen Gostkowski számára, aki 5 mezőnykísérletéből négyet értékesített, ebből hármat az első félidőben – és erre jött még a végén egy extra pont, vagyis a rúgó a 25 pontból 13-at vállalt magára. A Pats így nem tudta beállítani, az 1949-es Eagles rekordját, amely zsinórban öt mérkőzésen szerzett legalább 38 pontot. Persze akkoriban azért más volt a játék.

Mint ahogy ezen a meccsen más volt a New England játéka is – persze kényszerből, mivel a kezdő futó, Sony Michel sérülés miatt nem léphetett pályára. A távollétében James White és a visszahordásoknál használt Cordarrelle Patterson próbálta menedzselni a futójátékokat, nem sok sikerrel. Bár White futott egy TD-t, a Pats összességében csak 76 yardot szerzett a futásokból, bár ez a szám még mindig magasabb, mint a házigazda 46 yardja.

Ha nincs jó futód, koncentrálj a passzjátékra, amivel nem is volt gond. Brady 45 átadásból (29 volt pontos) 324 jardot szállított, ami remek teljesítmény a veterán irányítótól. Labdaeladása nem volt, de TD-passza sem, ami azért tőle igen meglepő, bár korántsem egyedi eset. Legutóbb tavaly decemberben - micsoda véletlen -, szintén a Bills otthonában fordult vele hasonló, de a Pats akkor is simán, 23-3-ra győzött.

Apropó Bills: vendéglátóknak akadtak szép megoldásaik, és jó pár hosszú átadás is működött, de a TD-paszt egyik irányító sem adott, pedig Derek Anderson és Nathan Peterman is próbálkozott, igaz, utóbbi csupán két passznyi lehetőséget kapott. Ami látszik, hogy Andersonban van potenciál Josh Allen felépüléséig, bár a gárda idei szezonját egyikük sem fogja megmenteni.

Ami pedig a New England-et illeti: a klubvezetés helyében én nem elkapót, inkább futót próbálnék meg szerződtetni az átigazolási határidő végéig, mert ott jóval kisebb a merítési lehetősége a csapatnak. És ha Sony Michel hosszú időre kidőlne, akkor…

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)