Jump to content

NFL: nyert a Chiefs

2020. 11. 30. 11:40

A Kansas City Chiefs 27–24-re legyőzte a Tampa Bay Buccaneerst az NFL alapszakaszának 12. fordulójában.

A Tom Brady irányította Tampa Bay siralmasan kezdett: a támadóegység az első pontjait csak a második negyedben tudta felrakni a táblára, addigra azonban a Kansas City már 17–0-ra vezetett, miután a Bucs védelme „megfeledkezett” Tyreek Hillről, a liga egyik legjobb elkapójáról, aki már az első játékrész végén majdnem 200 elkapott yardnál és két touchdownnál járt.

A harmadik negyedben Patrick Mahomes harmadik alkalommal is megtalálta Hillt a Buccaneers végzónájában – a villámgyors játékos 269 elkapott yarddal és 3 TD-vel fejezte be a meccset –, s bár 27–10-es előnynél elkezdett visszakapaszkodni a Tampa Bay, ekkor már késő volt.

Néhány perccel a vége előtt 27–24-re feljött a Bucs, de a győzelemért már nem mehetett, a Chiefs támadóegysége ehhez nem adta meg ehhez a lehetőséget, lepörgette az órát.

Mahomes 462 passzolt yarddal és 3 TD-vel zárta az estét, a másik oldalon Brady 345 passzolt yardja mellett kiosztott 3 hatpontos átadást, de mellette kétszer el is adta a labdát. A Tampa mutatója 7–5-re módosult a vereséggel, a Chiefsé 10–1-re javult a sikerrel.

 
A többi pályán
Az irányító nélkül kiálló Denver Broncos simán, 31–3-ra kikapott a New Orleanstól – a két együttes a mérkőzésen összesen nem passzolt 100 yardot. A 49ers utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Rams ellen. A hétfő hajnali találkozón a Packers átrohant a Bearsen, Aaron Rodgers ismét remek formában játszott, 4 TD-passza is volt. 

(Forrás: nemzetisport.hu / fotó: pexels.com)