Jump to content

NFL: Nyert a Ravens

2020. 12. 15. 20:35

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 14. fordulójában a hétfő esti rangadón a Baltimore Ravens 47–42-re győzött a Cleveland Browns vendégeként.

A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, ami a pontszerzést illeti. A félidőben a vendégek 21–14-re vezettek. A harmadik játékrészben 14 ponttal elhúzott a Ravens, ám a negyedik negyedben a Browns 35–34-re fordított.

Őrülten izgalmas végjáték következett. A Baltimore egy passzolt hatpontossal ismét átvette a vezetést, ám Baker Mayfieldék gyorsan egyenlítettek. A Ravens egy 55 yardos mezőnygóllal 45–42-re módosította az állást néhány másodperccel a rendes játékidő vége előtt. A végeredményt egy safetyvel állították be a vendégek.

A Ravensben Lamar Jackson – aki a negyedik negyedben ápolás miatt sok időt töltött az öltözőben – 163 passzolt yarddal és egy passzolt TD-nal zárt, ám 124 yardot és két hatpontost futott. Ez volt az irányító nyolcadik NFL-meccse, amelyen legalább száz yardot produkált a földön. Az ESPN statisztikája szerint csak Michael Vicknek van több (10).

A Baltimore-ban Gus Edwards kétszer, J. K. Dobbins egyszer futott be a célterületre, a Brownsban Nick Chubb kétszer, Kareem Hunt és Baker Mayfield egy-egy alkalommal futott hatpontost.

Összesen kilenc futott touchdownt láthattunk a meccsen, ami holtversenyben NFL-rekord. Legutóbb 1922-ben volt ennyi futott TD egy meccsen, akkor két találkozón fordult elő.

A Ravens 8–5-re javította a mutatóját, a Browns 9–4-gyel áll.

(Forrás: nemzetisport.hu / fotó: pixabay.com)