Jump to content

NFL hírek

2020. 12. 23. 20:38

A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójában Tom Brady újabb óriási fordítást mutatott be együttesével, Ben Roethlisberger a csúnya zakó ellenére szenzációs mérföldkőhöz érkezett, ahogyan Larry Fitzgerald is örök. Patrick Mahomesra már szavak sincsenek, Russell Wilson viszont lejtmenetbe került. Matt Ryan beférkőzött a top 10-be, a Jets pedig 1969 februárja óta nem nyert ilyen esélytelenül. A Bills legutóbb akkor volt csoportgyőztes, amikor mostani irányítója még nem is élt...

 

Az már eldőlt, hogy az AFC-ből a Chiefs, a Bills és a Steelers is bejutott a playoffba, a maradék négy helyre pedig a Titans, Browns, Colts, Dolphins, Ravens, Raiders fogat pályázik eséllyel – bár ez a Las Vegas-i csapatnál csupán matematikainak tűnik.

Az NFC-ben a Packers, a Saints és a Seahawks rájátszásbeli helye fix, az NFC Kelet gyengesége miatt pedig még a 4–9–1-es Eagles is reménykedhet még. A Rams és a Buccaneers 9–5-tel kétmeccses előnyben van a 8. Bearsszel (7–7) szemben, a 8–6-os Cardinals jelen állás szerint az utolsó bejutó.

Ha most érne véget az alapszakasz, akkor a Chiefs és a Packers pihenne az első körben, az AFC wild card körében a Bills a Dolphinst fogadná, a Steelers a Coltsot, a Titans pedig a Brownst, az NFC-ben pedig a Saints a Cardinalst, a Seahawks a Buccaneerst (Wilson–Brady!), a Football Team pedig a Ramst.

BIG BEN: 60 000!

A Bengals elleni mérkőzésen is szenvedett a Steelers, Ben Roethlisberger 170 csupán yardot passzolt, de ezzel is átlépte a 60 ezres határt (60 007), az NFL történetének 7. játékosaként. Dan Marino lőtávolságon belül van (61 361) a hatodik helyen, az aktív játékosok közül Philip Rivers 63 006-tal az ötödik, Tom Brady 78 457-tel a második, Drew Brees 79 846-tal az első.

NEM CSAK A 20 ÉVESEKÉ A VILÁG!

A veterán irányítók után két legendás támadóról is essék szó, Frank Gore és Larry Fitzgerald is szerzett touchdownt a hétvégén, márpedig olyanra még nem volt példa, hogy két, legalább 37 éves futó és elkapó ugyanazon a héten TD-t szerezzen! Fitzgeraldnak így a 17. idényében is van TD-je, csak Jerry Rice (20) bír több ilyen szezonnal.

A Saints elleni 3 TD-passzával 21. alkalommal jutott el az alapszakaszban egy meccsen legalább háromig, ezzel beállította Dan Marino és Kurt Warner rekordját az első 50 karrierkezdés során. Mahomes mondjuk eddig 45-ször lépett pályára, szóval ez a csúcs alighanem megdől még a maradék öt meccsen.

(Forrás: nemzetisport.hu / fotó: pexels.com)