Jump to content

Így játszott a Cardinals

2021. 02. 18. 08:23

Lezajlott a második heti összecsapásunk is tegnap, az NFL 2019-es szezonjában.

A győzelem zsebben, méghozzá egy szoros, kifejezetten izgalmas és élvezetes meccsen sikerült 23-17 arányban megverni a Cardinalst. Voltak nagyon bíztató jelek, de bizony-bizony előjöttek bődületes hibák, mulasztások is pár csapategységtől, játékostól. Mivel a Bengals és a Steelers is hasonlóan az első héthez kikapott, a Browns pedig monday night meccset játszik, miénk a pole-pozíció az AFC Northban. Térjünk is rá a meccs elemzésére, hiszen bőven van miről értekeznünk a pozitív és a negatív oldalon egyaránt.

Pozitívumok:

1. Lamar igazi vezér volt

    Másodéves irányítónk játékát tegnap is élmény volt nézni, 272 passzolt, 120 futott yard, 2 TD passz, a mutatók önmagukért beszélnek. Egyre inkább úgy fest, hogy Roman mester rendszere nagyon fekszik Lamarnak, megvan a kémia közte és az elkapók között, a tight endeket kiválóan tudja megjátszani és olvasási képességei is egyre jobbak. Tisztán látja a célpontokat, egyre kevesebb lasztit indít meg csínybe, ha végképp nincs megjátszható társ életveszélyes futásokkal tud megindulni. Csak így tovább!

2. Az éles helyzeteknél sikerült odacsapni

    Különösen a találkozó utolsó negyedében volt ez igaz, ugyanis a támadósor és a védelem is meg tudta szerezni a kulcs first downokat, illetve jó pillanatban tudott odaérni sackelni, nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ezekben a szituációkban az elmúlt években rendre összecsuklott a csapat, most azonban a helyén voltak a dolgok végre.

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)