Jump to content

Az NFL egyik legjobb coverage linebackerje

2021. 02. 22. 08:23

A Cleveland Browns védelmének egyik ékszere A sport média sajnos nem mindig szentel figyelmet és perceket az igazi melósokra. Ez sajnos minden sportágban megvan, az olyan személyiségeket emelik ki akik érdekesek, kontroverzális véleményeket váltanak ki.

Persze ez nem azt jelenti, hogy azok akikről beszélnek nem jók, de lehet vannak nálunk igenis jobbak, sőt a mi esetünkben jelenleg a legjobb, akik nem annyira érdekesek, nem hoznak sok kattintás és forgalmat. Így ezek a játékosok elrepülnek a radar alatt.

Pontosan ebben a helyzetben van Joe Schobert is, a mi kedvenc linebackerünk. 

Ő egy igazi melós, szerény gyerek. Nem posztolja szét az instát és az Fb-t minden percben, nem írnak róla 30 cikket másodpercenként. Elvégzi a dolgát, majd szépen lejön a pályáról és viszlát.

Pedig, lenne mire büszke lenni!Emberünk ugyanis jelenleg a liga egyik legjobb off-ball linebackerje és nem csak idén hanem úgy a nagy általánosságban véve. Mindezt egy olyan érában amikor a futó játék háttérbe szorul.

 Tekerjünk kicsit vissza az időben.

Schobert 2016-ban lett draftolva a negyedik körben. Az egyetemi bajnokságban a Wisconsin játékosa volt, mint edge defender! Tehát pass rusher ként lett draftolva is. Az egyetemi évei során igazán jó volt, 91.3 pass rush grade és 3. az akkori pass rusherek között.

Draftolása után nem igazán alakultak szépen a dolgok.

Az össz értékelése az első éve után egy gyenge 53.6 volt, a pass rush rating is nagyon alacsony volt és nem igazán ment neki a line of scrimmage-ről. A sikertelen első év után ezen a pozíción és főleg, hogy hiány volt linebacker terén így a csapat áttette őt LB-nek a következő évben.

(Forrás: nflhu.blog.hu / fotó: pixabay.com)