Jump to content

Ki lesz a Patriots kezdője?

2021. 08. 22. 18:36

Ugyan az első körös Mac Jonesnak nagyon jó nyara és előszezonja volt/van, úgy tűnik ez sem elég ahhoz, hogy kitúrja Cam Newtont a kezdőből. A TheAthletic Patriotsszal foglalkozó beat writere, Jeff Howe szerint ugyanis nagy meglepetés lenne, ha nem a veterán vezetné ki az első héten a csapatot a pályára.

Newton a legtöbb első csapatos snapet kisajátította magának a táborban, mindkét preseason meccsen kezdett és a jelek szerint eleget tett az edzők elvárásainak. Bill Belichick még hivatalosan nem nevezte ki a kezdőjét, de a bizonyítékok alapján Howe szerint egyértelmű, hogy Newton lesz az.

 

Newtonnak ugyan a tábor elején voltak rosszabb edzései, ellenben legutóbb nagyon jó hete volt, az Eagles elleni találkozón 8/9, 103 yard, TD volt a mérlege és végig jól dobált – ráadásul a playbook azon részét, ahol opciós futások vannak, még elő sem vette a Patriots. Kellett is egyébként tőle egy ilyen meggyőző teljesítmény, ugyanis Jones ott volt a sarkában és egyáltalán nem könnyítette meg a döntést Belichickék számára.

A látottak alapján úgy néz ki, hogy Jones is készen fog állni, bármikor is kell beállnia, azonban hacsak nem jön közbe egy sérülés vagy egy raklapnyi interception a Giants elleni edzéseken és előszezonmeccsen, akkor Newton fog kezdeni az első héten.

A Patriots a Dolphinsszal kezdi a szezont, majd a Jets, a Saints és a Buccaneers következik, ebből a Jets kivételével mindegyik otthon. Utána a Texans, a Cowboys és a Jets lesz soron, tehát védelmeket tekintve nem olyan nehéz a menetrend első fele – összességében a 9. legkönnyebb a Patriots támadóinak sorsolása Warren Sharp hatékonysági mutatói alapján.

(Forrás: fuzovelkifele.hu / fotó: pexels.com)