Jump to content

Jégkorong Erste Liga - Ismét megbüntették a Csíkszeredát

2024. 03. 19. 20:09

Rendezési hiányosságok miatt pénzbüntetést kapott a jégkorong Erste Ligában szereplő Csíkszereda.

A sorozat honlapja szerint a fegyelmi bizottság azért kötelezte négyezer euró megfizetésére az erdélyi klubot, mert a múlt szerdai, Csíkszereda-BJAHC mérkőzés utolsó percében "a hazai cserepadra olyan személy lépett és adott utasítást a csapat jégen tartózkodó játékosainak, aki erre nem volt jogosult".

A pénzbüntetés mellett a testület "a sportszervezettől egy mérkőzésre megvonja a mérkőzésrendezési jogát a hazai sportlétesítményében, és 30 kilométer távolságon belül nem rendezheti meg a +hazai+ mérkőzést", ugyanakkor ezen határozat végrehajtását április 30-ig felfüggesztette.

A fegyelmi tárgyaláson a Csíkszereda képviselője elmondta, hogy Kevin Constantine a figyelmeztetésük ellenére, a mérkőzés hevében lépett be a számára nem megengedett területre, és várhatóan ennek a klubon belül is lesz következménye a szabálytalanságot elkövetővel szemben.

A fegyelmi testület a bizonyítékokat értékelve megállapította, hogy olyan személy tartózkodott egy adott zónában, aki nem is volt nevezhető hivatalos személyként, ezért megállapította a mérkőzést rendező sportszervezet felelősségét a rendezési hiányosságok miatt.

Az amerikai szakember miatt a csíkiak már januárban is bűnhődtek, akkor Constatine hivatalos személyként történt jogosulatlan szerepeltetése miatt.

A tréner tavaly nyáron érvényes szerződése ellenére távozott a magyar férfi szövetségi kapitányi és a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról, és hazájában a kiemelt kanadai junior-bajnokságban (WHL) érdekelt csapathoz igazolt családi okokra hivatkozva. Azonban a szezon elején fegyelmi okok miatt menesztették, így került képbe a szeredai szerződése. A magyar szövetség a szerdai közleményében kitért rá, a WHL képviselői az MJSZ megkeresésére megerősítették, hogy Kevin Constantine-nak a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységét rasszista megnyilvánulása miatt 2023. szeptember 25-én határozatlan időre felfüggesztették, ami alól - kérelemmel - legkorábban 2025 júliusában mentesülhet.

Az Erste Liga menedzsere november 6-án, az MJSZ főtitkára pedig november 13-án értesítette a Sport Club Csíkszeredát, hogy Kevin Constantine az Erste Liga- és az MJSZ-versenyszabályzata szerint nem nevezhető hivatalos mérkőzésre, mivel érvényes eltiltás alatt áll. A klub e jelzések és figyelmeztetések ellenére hivatalos személyként nevezte Kevin Constantine-t november 19-én.

A Csíkszereda jelenleg 3-2-re vezet a Budapest JAHC ellen az egyik csapat negyedik sikeréig tartó negyeddöntőben, a hatodik és az esetleges hetedik összecsapásnak szerdán, illetve csütörtökön a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum ad otthont.

(Forrás: fantasysports.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)