Jump to content

Fantázia Hokira fel, de ne gondolj rosszra!

2016. 07. 05. 13:00

Mielőtt belemennénk a különböző fantázia sportok mély elemzésébe, tekintsük át, hogy melyiket hol érdemes és - ami fontosabb - hol lehet játszani. A fantázia NHL nem olyan felkapott, mint a fantázia foci (NFL), de azért erre se mondhatjuk azt, hogy üres vágány, sőt!

Szerencsére ebből a játékból is található számos ingyenes változat, köztük a liga hivatalos oldalán, valamint az amerikai focihoz hasonlóan az ESPN oldalán.

Hogy mi a dolgod egy ilyen fantázia bajnokságban?

Tekintsük is át ezt röviden: jenkisen fogalmazva azzal kezdődik az egész, hogy össze kell draftolnod a játékosokat, akik a fenti két oldalon, a való életben is játszó személyekből áll. Ezt a kezdők többnyire találomra, vagy szimpátia alapján teszik, de idővel a versenyszellem beszippant a statisztikák világába, ahonnan bizony nem könnyű kiszállni.

Szóval megvannak a játékosaim. Oké. Hova tovább?

Innentől kezdve nem sok dolga van az embernek, hiszen az összedraftolt csapat eredményei aszerint alakulnak, hogy a való életben játszó játékosok hogyan teljesítenek (ez alapján kapnak egy bizonyos rétinget - többnyire 1 - 10-ig).

Ha kedvet kaptál próbáld ki magad, és ha jó vagy benne, akkor akár fizetős bajnokságokban is kipróbálhatod magad. Hogy az miért jó, ha van ingyenes is? Röviden összefoglalva: nagyot lehet kaszálni!

Jó szórakozást és persze sok sikert!

(Szerző: Nagy Ádám | Fotó: Beerleagueblog.ca)