Jump to content

NHL: A Washingtonnal döntőzik a Vegas

2018. 05. 24. 22:02

A Capitals Holtby zsinórban második shutoutjának és Burakovsky duplájának köszönhetően megnyerte a hetedik mérkőzést.

Álomszerűen indult a Capitals szempontjából a mindent eldöntő hetedik találkozó az Amelie Arenában, mert már a 62. másodpercben a Bolts kapujába került a korong. Kuznyecov készítette le Ovecskinnek a pakkot, aki a bal oldali bedobó kör tetejéről bombázott Vasziljevszkij kapujába. A korai gól jót tett a mérkőzésnek, mert a biztonsági bunkerhokinak nyoma sem volt a folytatásban. A lépéshelyzetbe kényszerülő Tampa ritmust váltott, óriási nyomás alá helyezte a Washingtont, de képtelen volt bevenni a fővárosiak kapuját, mert vagy Holtbyban akadt el a korong, vagy valamelyik önfeláldozóan blokkoló védőben. A Caps ritka ellentámadásinak egyike után a 13. percben elszabadultak az indulatok a Bolts kapuja előtt. Némi lökdösődés és mezrángatás után Braydon Coburn és Tom Wilson mehetett két percre pihenni, a felek azonban nem nyugodtak le a büntiben, miután visszajöttek a jégre hatalmasat bunyóztak és újabb öt percre kiszálltak a játékból.

Az első harmad végén és a második elején semmit sem változott a játék képe. A Tampa játékosai borzasztóan nagy erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, de Holtby ihletett formát nyújtott a ketrec előtt, a kapuvas sem volt a segítségükre, ráadásul ha mindkettőt legyőzték, akkor gyakorlatilag az üres kapuba sem tudtak betalálni. A mérkőzés derekán természetesen érvényesült az ilyenkor szokásos közhely: a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, ráadásul két alkalommal is, mindkétszer André Burakovsky által. A svéd-orosz szélső először Girardi korongkezelési hibáját használta ki, másodszor pedig azt, hogy a hazaiak látványosan elcserélték magukat. A Tampa Bay a második bekapott gól után még nem roppant meg, továbbra is futószalagon gyártotta a helyzeteket, ellenben a Washington harmadik találata láthatóan teljesen megfogta Stamkosékat.

Hamar kiderült, hogy a harmadik húsz percre egy szemmel láthatóan teljesen enervált, fejben szétesett Tampa jött ki a jégre. A háromgólos hátrányban a Bolts képtelen volt építkezni, még emberelőnyben sem tudta veszélyeztetni a fővárosiak kapuját. A Washington eközben semmi kockázatot nem vállalt, a védekezésre fektetve a hangsúlyt és tanári módon őrizte a háromgólos előnyét. Jon Cooper négy perccel a befejezés előtt mindent egy lapra feltéve lehozta a kapusát, de csapata pillanatok alatt gólt kapott, ami végkép eldöntötte a továbbjutást. Holtby 29 védéssel zárta a mérkőzést, zsinórban másodszor nem kapott gólt és összességében a párharc utolsó 159 percében maradt érintetlen a hálója.

(Forrás: jegkorongblog.hu)