Jump to content

Hellebuyck a Winnipegé

2018. 07. 16. 21:24

A Vezina-trófeára jelölt kapus összesen 37 millió dollárt kap 2024-ig.

Az arbitrációt kérő játékosok között az egyik legnagyobb név Connor Hellebuyck volt. Az idei szezonban fantasztikusan teljesítő kapus összesen 44 győzelmet szerzett, ebből 30-at hazai jégen. Előbbivel új NHL-rekordot állított fel az amerikaiak között, utóbbival “csak” beállította az NHL-csúcsot. A 44 siker mellett 20 vereséget számlált, ebből 11-et a rendes játékidőben, kilencet a hosszabbításban vagy a rávezetések során. Közel 93%-os védési hatékonyságával és 2,36-os kapottgól-átlagával alaposan kivette a részét a Winnipeg történetének legjobb szezonjából. Hellebuyck a playoffban is odatette magát, konferenciadöntőbe vezette csapatát, ahol azonban alulmaradt a Vegasszal szemben.

Ilyen idény után biztos volt, hogy a 25 éves hálóőr nem fogja elfogadni az automatikus emelést és a hosszabbítást. A Jets ezért hatéves szerződéssel kínálta meg, évi 6,167 millió dollár értékben. A szerződés szignálása után Hellebuyck így nyilatkozott: “Mindig a legtöbbet és a legjobbat vártam magamtól, és azt akarom, hogy mindenki el is várja tőlem ezt, mert minden este a legjobb formámat akarom hozni. Ha ez nincs meg, a győzelem sem lesz meg. A Jets csapatának az a titka, hogy mindenki így gondolkodik, mindenki még többet akar tenni. Mindig is hittem magamban, és ami a legjobb, hogy a megfelelő emberek vannak körülöttem, ők is ugyanígy gondolkodnak. Ha egy-egy este mégsem úgy sikerül, ahogy terveztük, akkor is rengeteg szakember van köröttünk, hogy ezen segítsen. Ezért kiváló csapat a Winnipeg.”

A Winnipegnek a kapus aláíratásával is több mint 20 millió dollár szabad helye maradt még. Ennek az összegnek a nagy részét Kevin Cheveldayoff GM minden bizonnyal két játékosra, a Jacob Trouba, Patrik Laine duóra fogja elkölteni a közeljövőben.

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: nhl.com)