Jump to content

Menetel a Toronto

2018. 09. 23. 22:02

A Leafs a negyedik meccsét is megnyerte. A Boston először kapott ki, az Ottawa továbbra is pont nélkül áll. Czarnik és Coyle triplázott.

Negyedik mérkőzésén sem sikerült pontot szereznie az Ottawának, a fővárosiak kétgólos vezetésről kaptak ki Montrealban 3-2-re. A Canadiens a harmadik harmad elején Paul Byron és Tomas Tatar góljaival 23 másodperc alatt fordított. Austin Czarnik mesterhármasával verte a Calgary a Vancouvert 5-2-re. A Canucks mindkét góljában benne volt a tavaly draft ötödik választottja, Elias Pettersson, akihez hatalmas reményeket fűznek Vancouverben.

Óriási pofonba szaladt bele, 7-0-ra kapott ki a Colorado Minnesotában. A Wildban Charlie Coyle triplázott, Alex Stalock 16 védéssel ért el shutoutot. Hetet ütött a Pittsburgh is, amely a Columbust verte 7-3-ra. A Pens esélyt sem adott ellenfelének, a mérkőzés derekán már 4-0-ra vezetett. A fekete-sárgák legjobbja a kettőt ütő és egyet előkészítő Matt Cullen volt.

A Toronto a negyedik meccsét nyerte az előszezonban, így továbbra is hibátlan. A Leafs ezúttal a Buffalót verte 3-2-re, Calle Rosen késői góljával. A Sabresben első találatát érte el a Carolinától érkezett Jeff Skinner. A Vegas kétszer volt kétgólos hátrányban a San Jose otthonában, ennek ellenére szétlövések után nyerni tudott 5-4-re. Pierre-Edouard Bellemare bő három perccel a befejezés előtt emberhátrányban harcolta ki a hosszabbítást. A győztes büntetőt Erik Brannstrom szerezte a hatodik körben.

A Boston hosszabbítás után kikapott Detroitban, ezzel elvesztette a veretlenségét. A Bruins még visszajött 1-3-ról, de a ráadás második percében Jevgenyij Szvecsnyikov eldöntötte az Original Six-párbajt. Az 5-2-es végeredmény ellenére nem volt sima a Tampa győzelme a Nashville ellen. A Bolts 2-2 után az utolsó hat percben ütött hármat. A győztes gólt Dennis Yan szerezte.

A New York-i városi derbit Bridgeportban (Connecticut) nyerte 5-2-re az Islanders a Rangers ellen. Az Islandersben Anthony Beauvillier duplázott, Josh Bailey három pontot szerzett. A Rangersbe két gólpasszal tért vissza a január óta első mérkőzését játszó Kevin Shattenkirk. Tulsában (Oklahoma) nyert a Florida a Dallas ellen hirtelen halálban. A Panthers Derek MacKenzie révén egyenlített a harmadik harmad felénél, majd a ráadásban Jacob MacDonald góljával a pluszpontot is megszerezte.

A nap utolsó meccsén féltucatot ütött az Arizona az Anaheimnek. A Coyotes kapujában Antti Raanta és Adin Hill 39 lövést fogott, és alig több mint három percre voltak attól, hogy shutoutot érjenek el. Az Arizona legjobbja a két gólt szerző Lawson Crouse volt.

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: pixabay.com)