Jump to content

Kikapott Trotz

2018. 11. 27. 12:45

A Capitalst bajnoki címig vezető mester először találkozott exklubjával. Backström, Marleau és Yandle mérföldkőhöz ért, a Rangers remekel a Gardenben.

A Capitals nem kímélte korábbi mesterét, simán nyert Brooklyban az Islanders otthonában. Az Isles már a 36. másodpercben megszerezte a vezetést, de aztán Holtby lehúzta a rolót, miközben Nicklas Backstrom három gólpasszt adott, Tom Wilson pedig duplázott. A svéd center a három pontjával már 827 egységnél jár, amivel a házi rangsorban feljött a második helyre, megelőzve Peter Bondrát.

A befejező játékrészben nyerte meg a meccset a Rangers az Ottawa ellen. A New York-iak ekkor háromszor mattolták a vendégek védelmét. A Rangers 10. hazai mérkőzését nyerte a szezonban, ezzel holtversenyben ligaelső a Tampával.

Mitch Marner, Igor Ozsiganov és Frederik Andersen volt a főszereplője a Toronto–Boston mérkőzésnek. A kanadai center három gólpasszt adott, az orosz bekk az első gólját lőtte, a dán hálóőr 38 lövést védett. A Leafs játékosa, Patrick Marleau gólpasszt adott 1600. mérkőzésén. A 39 éves veterán a 11., aki elérte ezt a határt. Még nagyobb teljesítmény, hogy az 1600-ból az utolsó 731-et megszakítás nélkül hozta le, ami minden idők nyolcadik leghosszabb sorozata.

A Florida hosszabbításban győzött a New Jersey ellen, lezárva hárommeccses nyeretlenségi sorozatát. A Panthers először ledolgozta kétgólos hátrányát, majd amikor a Devils ismét megszerezte a vezetést, másfél perccel a befejezés előtt Jonathan Huberdeau góljával kiharcolta a ráadást. A győztes gólt Mike Hoffman lőtte. A Panthersben is volt egy vasember, név szerint Keith Yandle, aki zsinórban 737. meccsét játszotta, befogva a hatodik helyen álló Jay Bouwmeestert.

Majdnem elszórakozta a győzelmet a Columbus Detroitban, a Jackets ugyanis már 3-0-ra és 5-1-re is vezetett. A Red Wings 5-4-re jött fel, de a hajrát már nem bírta, a vendégek az egyaránt három-három pontot szerző Dubois, Panarin párosnak köszönhetően bebiztosították a győzelmüket.

NHL, 2018. november 26.:

Toronto–Boston 4-2
G.: Dermott, Ozsiganov, Leivo, Hyman ill. Pastrnák (2)

Florida–New Jersey 4-3 h.
G.: Barkov, McCann, Huberdeau, Hoffman ill. Wood, Coleman, Bratt

NY Islanders–Washington 1-4
G.: Filppula ill. Wilson (2), Dowd, Ovecskin

NY Rangers–Ottawa 4-2
G.: Staal, Andersson, Kreider, Zibanejad ill. Stone (2)

Detroit–Columbus 5-7
G.: Mantha (2), Nyquist, Green, Cholowski ill. Dubois (2), Anderson, Panarin, Nutivaara, Jenner, Jones

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: pixabay.com)