Jump to content

Kiesett a Washington

2019. 04. 27. 18:50

A Carolina a hetedik mérkőzés második hosszabbításában ejtette ki a Washingtont.

A széria első hat mérkőzésen kivétel nélkül a hazai csapat nyert, és a hetedik is úgy indult, hogy az otthon játszó Capitals könnyedén behúzza találkozót és vele a párharcot. A tavalyi szezon bajnoka Andre Burakovsky és Tom Wilson góljaival már a hetedik percben kettővel ment. A folytatásban teljesen kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon voltak lehetőségek, ezekből a Hurricanes használta ki az elsőt, Sebastian Aho révén, emberhátrányban. Három perc múlva Jevgenyij Kuzneycov visszaállította a kétgólos különbséget, de újabb három perc elteltével Teuvo Teravainen jóvoltából ismét minimális volt a differencia. A befejező húsz perc gyors vendéggóllal indult, így 3-3 után kezdődhetett minden elölről. 17 perc volt ekkor hátra, és érezhető volt, hogy Ovecskinék döntésre akarják vinni a mérkőzést, 11-3-ra nyerték a kapura lövéseket, de nem tudták bevenni a pazarul védő Mrazek hálóját.

A hosszabbításra teljesen megváltozott a játék képe. A Carolina átvette a kezdeményezést, de akárcsak Mrazek, Holtby is mindent fogott az első ráadásban. A másodikban maradt ugyanez a felállás, a Carolina agilisabb és veszélyesebb volt, ami a számokban is visszaköszönt, 18-6-ra nyerte a lőpárbajt a hirtelen halálban. A Hurricanes fölénye végül a 12. percben érett góllá, amikor a hetedik mérkőzések specialistája, Justin Williams tökéletesen centerezett Brock McGinn ütőjére. A Carolina zsinórban ötödször nyerte meg a hetedik mérkőzését, ami az NHL történetének negyedik leghosszabb sorozata. Érdekesség, hogy a Hurricanes azóta nem vesztett mindent eldöntő meccset, mióta a farnchise Raleigh-be tette át a székhelyét Hartfordból.

Jacob Slavin három gólpasszt adott a mérkőzésen, így az egész párharcot kilenc előkészítéssel zárta. Ezzel megdöntötte John Cullen klubrekordját, aki 1991-ben még a Hartford tagjaként hét asszisztot adott a Boston ellen. Slavin ezenfelül egy NHL-csúcsot is beállított: Nicklas Lidstrom és Brian Rafalski mellett ő az egyedüli hátvéd, aki hetedik meccsen három pontot tudott szerezni. A Washington hetedik meccses statisztikája ezzel szemben tovább romlott: összesítésben 5-12, hazai jégen 3-9.

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: pixabay.com)