Jump to content

Dacjuk szívesen visszatérne

2019. 10. 16. 20:50

Az immár 40 éves jégkorongozó ügynöke a napokban arról beszélt, hogy az orosz zseni szívesen visszatérne a világ legerősebb bajnokságába.

Dan Milstein a Match Tv vendége volt, ott hozta szóba, hogy nyáron lejár Pavel Dacjuk szerződése a KHL-es Szentpétervárral, de egyelőre nem szándékozik visszavonulni. Ez önmagában nyilván nem hír, az viszont igen, hogy Dacjuk nem zárta ki a lehetőséget, hogy visszatérjen a tengerentúlra. A támadó 2016-ban hagyta el a Detroitot, majd a SZKA-val 2017-ben máris begyűjtött egy Gagarin Kupa-elsőséget. Aztán 2018-ban hozzátette ehhez egy olimpiai bajnoki címet és egy Triple Gold Club-tagságot is. Tény, hogy kora ellenére továbbra sem lankad minden idők egyik legfineszesebb játékosa: az aktuális szezonban is 9+25 pontnál tart 45 mérkőzésen.

Dacjuk NHL-es játékjogaitól időközben megvált a Red Wings, ezeket most az Arizona birtokolja. Ami azonban július 1-jén lejár, akkor az orosz szabadon igazolhatóvá válik, vagyis azzal a csapattal köthetne szerződést, amelyikkel akar. Más kérdés, hogy orosz források sokkal inkább azt tartják valószínűnek, hogy szentpétervári kontraktusának lejártával visszatér nevelőegyesületéhez, az Avtomobiliszt Jekatyerinburghoz, hogy ott fejezze be pályafutását.

A kétszeres Stanley Kupa-győztes, olimpiai és világbajnok center utolsó NHL-es évében 44 pontot szerzett 66 mérkőzésen. A játékos, akit annak idején csak a 6. kör 171. helyén draftolt a Detroit Red Wing, teljes pályafutása során 953 összecsapáson 314-szer volt eredményes, és összesen 918 pontot szerzett, amihez a playoffokban hozzátett még 113 egységet 157 mérkőzésen. Pavel Dacjuk ez év július 20-án tölti be 41. életévét.

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: pexels.com)