Jump to content

Kikapott az Islanders

2020. 08. 16. 12:00

Ezt a Carolina lőtte Staal révén a hosszabbításban és elvette az Islanders pályaelőnyét. A San Jose Brent Burns négy pontjával győzött.

Akárcsak a Columbus, a szintén söpréssel továbbjutó New York Islanders is vereséggel nyitott a második körben. A párharc első összecsapása teljes egészében kiegyenlített játékot hozott, amit végül egyetlen találat döntött el. A rendes játékidőben mindkét kapus pazar formában védett, minden lehetőséget hárítottak, ennek köszönhetően hatvan perc után Robin Lehner 31, míg Petr Mrazek 29 védéssel állt. A büntetések arányában is minimális volt az eltérés: a hazaik öt, a vendégek négy kisbüntetést hagytak kihasználatlanul. A hirtelen halálban az Islandersé volt az első két kísérlet, eredménytelenül. A másik oldalon viszont rögtön az első lövés utat talált a kapuba: az ötödik perc legelején Niederreiter kapu mögül visszapattanó korongját Eric Staal vágta be a hosszú oldalon.

A Colorado hiába vezetett kétszer is San Joséban, 2-1-es Avs-vezetés után a Sharks zsinórban négy gólt ütve felfalta az ellenfelét. A Sharks a második harmadban kilenc perc alatt ütött hármat, amihez Timo Meier tett hozzá még egy üres kapus gólt az utolsó percben. A San Joséban ellenállhatatlanul játszott a négy pontig jutó Brent Burns és a kettővel záró Joe Thornton. Burns már 51 pontos a playoffban, ezzel megdöntötte Dan Boyle hátvédekre vonatkozó 48-as rekordját. Big Joe karrierje 100. gólpasszát adta a rájátszásban, az aktív mezőnyben csak Malkin és Crosby jutott el eddig.

(Forrás: jegkorongblog.hu / fotó: pixabay.com)