Jump to content

Ibrahimovic ismét válaszolt a kétkedőknek

2016. 08. 20. 10:00

Rendhagyó módon pénteken rajtolt a Premier League 2. játékhétvégéjének nyitómérkőzése, ahol a Manchester United magabiztos 2 - 0-ás sikert ért el, méghozzá a nyáron ingyen érkező Zlatan Ibrahimovic vezényletével. A svéd klasszis már 3 gólnál jár és teljesítményével nem csak a "Vörös Ördögöknek" szállítja a pontokat, hanem azoknak is, akik bedraftolták őt Fantasy csapatukba.

A 2016/17-es Fantasy Premier League rajtjakor sokan sokallhatták Ibra 11,5 millió fontos draftolási árát, viszont aki bizalmat szavazott neki, az nagyon jól járt eddig pontok tekintetében. A szombati fordulókat megelőzően így áll jelenleg az összpontszám szerinti sorrend (1-20-ig):

Mivel az átigazolási szezon a Fantasy világban is addig tart, mint a valóságban, így a játékosok draftolási ára egyelőre nem változik a teljesítmény függvényében. Magyarán ezt a pár fordulót még ki lehet használni arra, hogy megfigyeljük a bombaformában rajtoló játékosokat.

Éppen ezért érdemes lehet besuvasztani Ibrát a kezdőnkbe - ha eddig még nem tettük volna meg -, amíg nem ugrik fel az ára robbanásszerűen.

Szombati mérkőzések
  • Stoke - Manchester City
  • Burnley - Liverpool
  • Swansea - Hull City
  • Tottenham - Crystal Palace
  • Watford - Chelsea
  • West Brom - Everton
  • Leicester - Arsenal
Vasárnapi mérkőzések
  • Sunderland - Middlesbrough
  • West Ham - Bournemouth

Kikre érdemes odafigyelni?

Bár még csak az első fordulókon vagyunk túl, viszont a Liverpool szezonrajtja (főleg Coutinho-é és Lallana-é) igen kecsegtetően fest. Pontosan tudjuk, hogy a "Vörösök" mindig motiváltabbak, összeszedettebbek a nagyobb csapatok ellen, így kár lenne messzemenő következtetéseket levonnunk az Arsenal elleni mérkőzésük és a rövidesen kezdődő Burnley elleni mérkőzésük között. Sőt! A "kiscsapatok" ellen gyakran nehezebb - ez kifejezetten igaz a Liverpool-ra az elmúlt néhány szezonban. Vajon Kloppnak sikerül szinten tartani a "fiait"?

A hétvége legjobban várt összecsapása egyértelműen a címvédő Leicester és a sérülésekkel küszködő Arsenal találkozása. Mint ismert, tavaly egyedül a londoniaknak sikerült mindkétszer felülkerekedni  Mahrez-éken, bár a végelszámolásban - meglepő módon - ennek semmi jelentősége nem volt.

Az új idényt egyikük sem kezdte fényesen, a hazaiakat az újonc Hull City lepte meg, míg a vendégek a Liverpool ellen maradtak alul egy 7 gólos mérkőzésen. A győzelmi kényszer mindkét gárda vállát nyomja jelenleg, amely vagy egy túlizgult, kapkodós játékot fog eredményezni, vagy az egyikük dominanciáját. Szerintünk ez utóbbi a valószínűbb, szóval akinek bármelyik (bármelyik alatt a Leicester-t és az Arsenal-t értjük - a szerk.) csapatból van játékosa a saját Fantasy csapatában, az képletesen "pontesőre" számíthat a fordulót követően.

Jelenleg így állnak a csapatok

Ha szeretnéd magad kipróbálni élesben, akkor csatlakozz a FantasySports.hu ligájához! Ehhez először regisztrálni kell (ezen az oldalon: fantasy.premierleague.com), majd összerakni egy 15 fős csapatot, végül a 'My team' fül alatt keresd meg jobb oldalt a 'Create and join leagues' gombot >> Join a league >> Join private league és ott másold be az alábbi kódot: "744881-202862"!

Ha elakadnál, bátran keress minket Facebook-os oldalunkon, vagy olvasd el rövid összefoglalónkat, ahol a Fantasy Liga legfontosabb tudnivalóiról ejtünk szót.

(Forrás: FantasySports.hu | Fotók: Eredmenyek.com, Fantasy.PremierLeague.com, Telegraph.co.uk)