Jump to content

Fantasy EL: Az Európa Ligában is jöhetnek a draftok

2017. 01. 17. 08:00

Akárcsak a Fantasy Bajnokok Ligájában, úgy a Fantasy Európa Ligában is mostantól érdemes eszközölni az átigazolásokat az egyenes kieséses szakaszra. Mint ismert, ilyenkor - a  megadott összeglimiten belül - korlátlan számban draftolhatunk.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában tartott hétfői sorsoláson azonos nemzetbeliek és a korábban ugyanabban a négyesben szereplők nem kerülhettek össze. Az UEFA döntése nyomán a feszült politikai helyzet miatt orosz és ukrán csapatokat sem sorsoltak össze egymással. A 12 csoportelső és a négy Bajnokok Ligájából átkerült együttes kiemeltként várta a sorsolást.

A párosítások közül kiemelkedik a Villarreal és a Roma, a Manchester United és a St. Étienne, valamint a Borussia Mönchengladbach és a Fiorentina összecsapása.

A manchesteri együttes francia sztárja, Paul Pogba különösen nagy izgalommal készülhet a St. Étienne elleni párharcra, ugyanis bátyja, a guineai válogatott Florentin a francia csapat hátvédje.

A nyolcaddöntőbe kerülésért kiírt párharcok első mérkőzéseit február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.
A sorozat fináléjának május 24-én a svédországi Solna ad majd otthont.

Az elmúlt három kiírás győztese, a Sevilla a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jutott, így biztosan nem védi meg címét az Európa Ligában.

(Forrás: FantasySports.hu, MTI | Fotó: UEFA.com, Facebook.com - UEFA)