Jump to content

Fantasy foci: James Rodríguez a Bayern Münchenben folytatja

2017. 07. 11. 06:34

A Bayern München és a Real Madrid labdarúgócsapata kedden megegyezett James Rodríguezről, aki két évig, 2019 júniusáig szerződött a német rekordbajnokhoz. A kolumbiai játékos a szezon végén már elbúcsúzott a madridi drukkerektől és sokan már elkönyvelték, hogy a Manchester Unitedhez igazol, ám végül nem Angliába, hanem a német rekordbajnokhoz került. Nem meglepő a váltás abból a szempontból, hogy James korábban már együtt dolgozott a Realnál a Bayern jelenlegi vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival.

A müncheniek viszont nem végleg, hanem kölcsön szerezték meg őt a Realtól. A német klub állja majd a fizetését, emellett sajtóhírek szerint egy kisebb összeget is átutalnak a madridiaknak.

Bár a Real Madrid végleg megvált volna a 2014-es világbajnokság gólkirályától, nem volt olyan klub a Földön, amelyik kifizette volna a 70 millió eurós vételárát.

A 25 éves támadó Monacóból érkezett a Realhoz még 2014-ben, 110 meccsen lépett pályára, 36 gólt szerzett. Bajnok, kétszeres BL-győztes, kétszeres európai Szuperkupa-győztes és kétszeres klubvilágbajnok volt a madridiakkal. Zinedine Zidane ugyanakkor nem számolt vele a kezdőben, az előző idényben csak 13 bajnokin kezdett, így várható volt, hogy csapatot vált a nyáron.

(Forrás: 24.hu / kép: pixabay.com)