Jump to content

BL-döntő: Manchester City vagy Internazionale? Ma eldől, ki lesz az európai klubfoci királya

2023. 06. 09. 08:16

A klubfutballban egy idényben nem lehet sokkal nagyobb sikert elérni a triplázásnál, az angol bajnok és FA-kupa-győztes Manchester Cityt pedig egyetlen győzelem választja el ettől a bravúrtól: az utolsó akadályt az Internazionale jelenti a Bajnokok Ligája szombat esti döntőjében. 

Olyan helyzetben vagyunk, amelyben valószínűleg soha többet nem leszünk. Ha nem nyerjük meg most a BL-t, akkor befejeztlen lesz a munkánk. Meg kell nyernünk a BL-t ahhoz, hogy úgy tekintsenek a csapatra, ahogyan azt megérdemli” – mondta a döntő előtt a manchesteriek szakvezetője, Pep Guardiola, aki szerint a játékosai életük lehetősége előtt állnak, hogy megnyerjék a klub történetének első BL-serlegét.

A City előtt mindössze egy angol együttes tudott triplázni, 1999-ben a Ferguson irányította Manchester United. Guardiola edzőként már átélt hasonlót, 2009-ben ugyanis a La Ligát, a BL-t és a Király Kupát is megnyerte a Barcelonával.

A szigetországi együttes egyértelmű esélyesként várja az isztambuli összecsapást, tekintve, hogy február 5-e óta lejátszott 27 mérkőzéséből csupán egyetlen egyet vesztett el, úgy, hogy a Premier League utolsó fordulójában már tét nélkül lépett pályára a Brentford ellen.

John Stones, az angol bajnok védője szerint higgadtabbak és magabiztosabbak a szombati döntő előtt, mint voltak korábban, a versenysorozat előző kiírásai során. Az angol válogatott futballista úgy véli, a legfontosabb feladatuk megakadályozni azt, hogy a történelem megismételje önmagát. Stones ugyanis ott volt a 2021-es BL-döntőben, amelyen a City esélyesként 1-0-ra kikapott a Chelsea-től.

Akkor az egy ismeretlen helyzet volt a számunkra, ott jártunk, ahol soha korábban. Mostanra túltettük magunkat azon a nehéz helyzeten, hiszen a vereség nagyon megviselt mindenkit. Ez az az érzés, amit nem lehet elfelejteni, és soha többé nem akarod átélni.

Tudjuk, hogy bízhatunk saját magunkban, illetve abban is, amit már elértünk, és ahogyan futballoztunk ebben az idényben

– fogalmazott a 29 éves játékos a Sky Sportsnak adott interjúban.

Simone Inzaghi, az Internazionale vezetőedzője a mérkőzés előtt spanyol kollégáját dicsérte.

„Véleményem szerint Guardiola a világ legjobb trénere. Egy korszakot formált a sportágban, a modern futballban volt egy Guardiola előtti és egy Guardiola utáni időszak. Persze azt sem felejtettem el, hogy a világ legjobb csapatát alkotta meg, amellyel szombat este szembenézünk” – közölte az olasz szakvezető, emlékeztetve rá, hogy a legutóbbi hat Premier League-idényből ötöt a City nyert meg.

(Forrás: fantasysports.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)